Societat Civil Catalana sol·licitarà una reunió amb l'ANC i Òmnium Cultural per reclamar respecte a la legalitat vigent

El president de l'entitat ha donat les gràcies a Mariano Rajoy per la seva tasca durant la seva etapa com a president del Govern i ha felicitat Pedro Sánchez pel seu nomenament

A més ha assegurat que el Govern d'Espanya no és el d'un partit sinó aquell que representa a tots els ciutadans

D'altra banda, ha explicat que l'associació seguirà treballant per acabar amb la fractura social a Catalunya i aconseguir que es formi un govern constitucionalista que representi a tots els catalans

El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, ha pronunciat aquest dimecres una conferència, en un acte organitzat per Nova Economia Fòrum a Madrid, on ha realitzat una anàlisi exhaustiva de l'actualitat política i social i dels objectius que pretén assolir l'entitat a mig i llarg termini, just després de la presentació que ha realitzat el periodista Manuel Campo Vidal.

Rosiñol ha assegurat que l'associació defensa una cosa "tan bàsica" com “l'Estat de Dret" i que fer una cosa així demostra que "alguna cosa greu està passant a Catalunya". En aquest sentit, ha deixat clar que "cadascú pot pensar com vulgui", però sempre "s'ha d'actuar respectant la legalitat vigent" i ha anunciat que aquesta setmana enviarà una carta a l'ANC i Òmnium Cultural amb aquest propòsit. "És important rebaixar la tensió social, hem d’evitar les confrontacions", ha subratllat.

Un exemple clar de confrontació i tensió social que no s'hauria de tornar a produir, segons el president de Societat Civil Catalana, és tot el que va esdevenir l'1 d'octubre de l'any passat. "Va ser un parany perquè es visualitzés una Catalunya que no és certa", ha assenyalat. Respecte al 3 d'octubre, dia en què es va produir l'intent del vaga general a Catalunya, ha lamentat que la sensació que va tenir és que "aquesta Catalunya oberta al món, s'havia convertit en un escenari d'intolerància".

No obstant això, també ha explicat que en aquell moment el missatge del Rei Felip VI va ser clau, especialment quan es va dirigir als catalans i va dir "no esteu sols". Rosiñol assegura que aquell missatge va motivar a Societat Civil Catalana a organitzar la manifestació del 8 d'octubre a la qual va acudir 1 milió de persones.

Nou Govern a Espanya

En relació al nou Govern d'Espanya, Rosiñol ha defensat que l'entitat creu "profundament" en la "democràcia representativa" i que hi hagi una alternativa a l'Executiu "no ha de suposar cap problema", tenint en compte, sobretot, que "el nou govern no és el d'un partit, sinó que és el govern de tots, representa a tots els ciutadans".

Dit això, el president de Societat Civil Catalana ha dedicat unes paraules a l'ex president, Mariano Rajoy, en les quals li ha agraït la seva tasca durant la seva etapa com a president del Govern de l’Estat, ha felicitat Pedro Sánchez pel seu recent nomenament i ha anunciat que la entitat ja li ha sol·licitat una trobada presencial per compartir impressions sobre la situació que es viu a Catalunya. A més, ha fet una valoració molt positiva del nomenament de Josep Borrell com a ministre d'exteriors, perquè "s'ha implicat molt en la causa catalana" i és un dels "reflexos de la transversalitat de Societat Civil Catalana".

Objectius de Societat Civil Catalana

D'altra banda, José Rosiñol ha explicat que Societat Civil Catalana continuarà treballant per "acabar amb la fractura social a Catalunya", ja que "no pot ser que ens divideixi una qüestió política. La democràcia és pluralitat". A més, ha destacat que també pretén aconseguir que es formi a Catalunya "un govern constitucionalista, que representi a tots els catalans".

Un altre dels objectius és "aconseguir que la resta d'Espanya consideri tan seva la llengua i la cultura catalana com els catalans", tenint en compte que "la unió en la diversitat és un exemple de cara a Europa". Per últim, l'entitat vol "acabar amb el desafiament independentista a les properes dues generacions". Rosiñol ha explicat que el que passa a Catalunya "no és un problema polític sinó que és un problema sociològic" i ha fet referència al programa 2000 dissenyat per l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, l'objectiu principal del qual era tenir "el control dels mitjans de comunicació, de l'educació i de la societat civil".

Joaquim Torra

En relació a l'actual president de la Generalitat, Joaquim Torra, Rosiñol ha explicat que l'entitat li ha sol·licitat una reunió i està pendent de rebre una resposta per part seva. En aquest sentit, ha deixat clar que "si no té la valentia de parlar amb els que no pensen com ell, deixarà clar que és un intolerant" i ha afegit que "és un bon actor" i que realitza una política de "gesticulació" i no de "fets".

A més, ha deixat clar que "el procés ha fracassat" i que la part positiva del desafiament secessionista és que ha aconseguit despertar "un patriotisme constitucional molt gran. Gràcies a aquest desafiament, ens hem desacomplexat com a país".

Societat Civil Europea

Respecte a la situació que es viu a Europa, el president de Societat Civil Catalana ha assenyalat que "hi ha un corrent a occident que comença a qüestionar la democràcia representativa" i que "a Catalunya hi ha un símptoma d'una malaltia europea anomenada populisme i nacionalisme”. Per aquest motiu, l'entitat ha posat en marxa una iniciativa anomenada Societat Civil Europea, per aconseguir que "Europa sigui part de la identitat de tots els europeus".

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat