Societat Civil Catalana retransmetrà els partits de la selecció espanyola de futbol al mundial de Rússia

Un equip format per tres joves i un tècnic de so narraran els enfrontaments íntegrament en català i a favor del triomf de la Roja

S'emetran en els comptes de Facebook, Twitter i Youtube de l'entitat i a Ràdio Horta Guinardó

El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, i el vocal de la Junta Directiva de l'entitat, Sixto Cadenas, han presentat aquest dimarts el projecte titulat 'Tots amb la Selecció Espanyola'. Una iniciativa basada en la narració dels partits de la selecció espanyola al mundial de Rússia, a favor del triomf de la Roja i íntegrament en català.

Rosiñol ha explicat que a Espanya es narren els partits de la selecció espanyola i a favor que guanyi "únicament en castellà i des de Madrid o des del camp". No obstant això, a Catalunya sempre s'han narrat o analitzat els partits de la nostra selecció "des de la neutralitat o fins i tot en contra que guanyi". Un fet "respectable", però que "no podem compartir".

Per aquest motiu, ha deixat clar que "volem que la selecció espanyola, que ens representa, guanyi la copa del món" i que es farà en català perquè "és una llengua que estimem i que ens identifica tant com el castellà" i perquè aquest tipus de narració en castellà ja es fa.

Sixto Cadenas, per la seva banda, ha confirmat que la narració es realitzarà "des del lloc en el qual la plataforma Barcelona amb la Selecció col·locarà la pantalla gegant", és a dir, al camp de futbol situat a la Plaça Alfonso Comín de Barcelona. En el cas que en algun partit aquesta plataforma no posés pantalla gegant, la narració es realitzaria des de l'estudi de Ràdio Horta Guinardó.

Precisament al portal digital d'aquesta emissora i en els comptes de Facebook, Twitter i Youtube de l'entitat es podrà escoltar la retransmissió dels partits. A més Cadenas ha explicat que es col·locarà una càmera "per filmar en directe a l'equip que realitzi la transmissió". De manera que no només se'ls sentirà, sinó que també se'ls podrà veure.

José Rosiñol, ha afegit que la narració la realitzarà "un equip compost per tres estudiants", que ha estat seleccionat després de la celebració d'un càsting pel qual han passat "24 joves candidats". Aquest equip estarà acompanyat per un tècnic, David Moreno, que és "l'impulsor i artífex de Ràdio Horta Guinardó".

En aquest sentit, ha aclarit que aquests tres joves "no són professionals del sector", perquè “no volíem fer un programa perfectament estructurat", sinó que “li hem donat més importància al fet de fer un programa espontani, fresc i en què els seus narradors transmetin aquesta passió per la nostra selecció amb la qual la majoria de catalans ens sentim identificats".

D'altra banda, ha deixat clar que els narradors faran referència al partit en tot moment i "en cap cas" es realitzaran comentaris i/o al·lusions al context polític i social actual. "Des Societat Civil Catalana donem molta importància a les seleccions espanyoles de qualsevol modalitat esportiva", ha assenyalat. En aquest cas, la selecció espanyola de futbol representa valors amb els quals la nostra entitat se sent "identificada".

La selecció espanyola és un equip compost per jugadors, procedents de tots els racons d'Espanya i de diferents equips de futbol, ​​que no només conviuen entre ells, sinó que han format un grup que transmet alegria i una sintonia perfecta, dins de les diferències que tenen perquè juguen en clubs diferents. Rosiñol ha assegurat que precisament aquest és el gran objectiu de Societat Civil Catalana. "Com bé saben, la nostra entitat vol crear escenaris de convivència i respecte dins de la diversitat i defensa que es pugui abordar qualsevol qüestió sempre que es respecti la legalitat vigent" i ha afegit que "seguirem treballant perquè l'esperit de la selecció espanyola es traslladi a la societat catalana".

Acte Cervantes a la UB

En relació a l'acte d'homenatge que Societat Civil Catalana va voler celebrar a la Universitat de Barcelona i no va poder a causa de les protestes d'un grup d'independentistes, Rosiñol ha anunciat que l'entitat portarà a Fiscalia els incidents que es van produir i demanarà una reunió amb el conseller d'Interior per valorar la situació.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat