Societat Civil Catalana ret homenatge a les cases regionals per la seva tasca en favor de la convivència

Societat Civil Catalana ret homenatge a les cases regionals per la seva tasca en favor de la convivència

El president de Societat Civil Catalana, Rafael Arenas, ha lliurat al president de la Federación de Casas Regionales y Entidades Culturales de Catalunya, Julio Ríos, una placa homenatge com a reconeixement i gratitud per la tasca realitzada a favor de la convivència a Catalunya.

L'homenatge s'ha desenvolupat, aquest dijous, a la caseta que Societat Civil Catalana té a la Fira d'Abril de Catalunya. Ríos, durant la seva intervenció d'agraïment pel premi, ha destacat el caràcter centenari d'algunes de les cases regionals i la implicació i presència activa d'aquestes entitats en els més importants esdeveniments celebrats a Catalunya.

En aquest sentit, el president de la federació de cases regionals ha indicat que "la unió de les cases regionals i les entitats culturals que integren aquesta federació és expressió de la diversitat espanyola i que sense elles no s'entendria l'actual Catalunya".

A més, Ríos ha ressaltat "el fet que en la seva composició social hi ha tant persones nascudes en altres parts d'Espanya com a catalans d'origen i que en les seves activitats culturals participen tots i no es discrimina a ningú".

Paper transcendental

Per la seva banda, Rafael Arenas ha recordat la seva condició de català nascut a Astúries i que ell, com tants altres milers de catalans, ha fet arrels en aquesta comunitat; i ha agraït "el transcendental paper que han exercit les cases regionals en la creació d'un espai de convivència a Catalunya que ha sabut combinar l'arrelament a la comunitat amb la defensa dels valors culturals d'altres regions".

El president de Societat Civil Catalana també ha indicat que l'entitat que presideix "defensa una Catalunya plural en una Espanya diversa i que la millor expressió d'això és la pluralitat social interna catalana que contribueix al seu torn a fer una Espanya complexa i unida que es projecta en el futur".

L'esdeveniment va ser presentat pel secretari de Societat Civil Catalana, José Domingo, qui ha posat l'accent en el fet que "en els dos anys de vida que té l'associació és la primera vegada que realitza un homenatge públic, sent significatiu que sigui a la Federación de Casas Regionales y Entidades Culturales de Catalunya per la seva contribució a la convivència entre els catalans".

L'acte, al qual li ha acompanyat un sopar a la mateixa caseta de la Fira d'Abril, ha servit per posar les bases a futures col·laboracions entre les dues entitats. A l'acte van assistir, també, entre altres, Ángel Baró, president del Centro Aragonés de Barcelona; Rafael Corral, president de la Casa de Ceuta; Francisco Morgado, president de l'Asociación Cultural Manuel de Falla; Joaquín Llamazares, president del Centro Leonés; Florencio García, president de la Casa de Madrid; Rafael Vega, president de la Casa de Melilla; i Luis del Castillo, expresident de la Casa de València i expresident de la Federación de Casas Regionales y Entidades Culturales de Catalunya.

Francisco Sierra i Koldo Blanco, regidors de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona; Josep Maria Sala, exsenador del PSC; i Fernando Carretero, delegat del PP per a les cases regionals, van acudir a l'acte com a convidats.

El evento fue presentado por el secretario de Societat Civil Catalana, José Domingo, quien ha puesto el acento en que “en los dos años de vida que tiene la asociación es la primera vez que realiza un homenaje público, siendo significativo que sea a la Federación de Casas Regionales y Entidades Culturales de Catalunya por su contribución a la convivencia entre los catalanes”.

El acto, al que se le ha acompañado de un cena en la misma caseta de la Feria de Abril, ha servido para poner las bases a futuras colaboraciones entre las dos entidades. Al acto asistieron, también, entre otros, Ángel Barón, presidente del Centro Aragonés de Barcelona; Rafael Corral, presidente de la Casa de Ceuta; Francisco Morgado, presidente de la Asociación Cultural Manuel de Falla; Joaquín Llamazares, presidente del Centro Leonés; Florencio García, presidente de la Casa de Madrid; Rafael Vega, presidente de la Casa de Melilla; y Luis del Castillo, ex presidente de la Casa de Valencia y ex presidente de la Federación de Casas Regionales y Entidades Culturales de Catalunya.

Francisco Sierra y Koldo Blanco, concejales de Ciudadanos en el Ayuntamiento de Barcelona; Josep María Sala, ex senador del PSC; y Fernando Carretero, delegado del PP para las casas regionales, acudieron al acto como invitados.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat