Societat Civil Catalana reclama a UGT que no se sumi a la manifestació secessionista del dia 15 d'abril

El president de l'entitat, José Rosiñol, assegura que el secretari general del sindicat, Josep Maria Álvarez, els ha traslladat la seva intenció de participar en futures manifestacions convocades per SCC

El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol; els vicepresidents, Miriam Tey i Álex Ramos; i el vocal de la Junta Directiva, Manuel Gómez Acosta; s'han reunit aquest dijous amb el secretari general d'UGT, Josep Maria Álvarez, a la seu del sindicat.

Rosiñol ha traslladat al líder sindical el malestar de l'entitat per la participació d'UGT a la manifestació secessionista convocada a Barcelona el dia 15 d'abril, perquè aquesta marxa és "una cortina de fum per tapar les vergonyes de l’independentisme". El president de l'associació ha deixat clar que les entitats secessionistes són partidàries d'actuar al marge de la llei i de forma unilateral i, per tant, ha assenyalat que aquesta iniciativa "no contribueix a la creació de marcs de convivència", que precisament reclama Societat Civil Catalana des de fa temps.

En aquest context, també ha explicat que el secretari general d'UGT s'ha mostrat a favor que el sindicat participi en futures manifestacions convocades per Societat Civil Catalana, sempre que la finalitat sigui fomentar la convivència i la concòrdia a Catalunya, un objectiu pel que sempre s'ha manifestat l'entitat en els últims mesos. José Rosiñol ha valorat de forma molt positiva l'oferiment del sindicat a participar en actes de forma conjunta i li ha expressat que Societat Civil Catalana li estendrà la mà sempre que el sindicat sigui partidari de crear espais de diàleg respectant la Constitució, l'Estatut de Catalunya i tot el marc legal.

A més ha recordat que el futur de Catalunya passa per "acabar amb la fractura social" i manifestacions d'aquest tipus agreugen més el problema actual perquè l'únic que generen és més divisió i odi entre els catalans.

Viatge a Alemanya

D'altra banda, José Rosiñol ha explicat que la vicepresidenta de l'entitat, Miriam Tey, i ell estaran a Berlín els propers dies 17 i 18 d'abril, amb la intenció d'exposar-hi la seva visió sobre la situació que es viu a Catalunya, mitjançant reunions i conferències amb diferents col·lectius. El programa detallat del que es realitzarà es publicarà en els propers dies.

Acte d'aniversari de SCC

El president de Societat Civil Catalana també ha informat sobre l'acte que està preparant l'entitat amb motiu del seu quart aniversari. Rosiñol ha explicat que, entre altres aspectes per concretar, es lliurarà el Premi Seny a diversos líders internacionals i ha assenyalat que els propers dies anunciarà els noms dels premiats.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat