Societat Civil Catalana expressa la seva solidaritat amb Francisco Oya i anuncia accions judicials

Bosch: "Això no sortirà gratis a la gent que ha perpetrat aquesta malifeta"

Societat Civil Catalana ha mostrat aquest dijous la seva solidaritat, a través del seu president Josep Ramon Bosch, amb el professor Francisco Oya, després d'haver rebut l'ordre de ser suspès de sou i feina per oposar-se a explicar la seva matèria en les condicions exigides per la Generalitat, per considerar que el contingut és incorrecte.

El president de l'entitat ha lamentat que els representants del secessionisme estiguin permanentment acusant de "ser d'extrema dreta a tot aquell que únicament no comparteix la seva ideologia" i ha deixat clar que el president de l'Executiu català, Quim Torra, "si que té actituds d'extrema dreta per algunes de les declaracions que ha pronunciat". Bosch ha assegurat que els líders del procés "busquen la mort civil" de tot aquell que pensa diferent i, per desgràcia, això és el que li està succeint al professor Francisco Oya.

Tot i això, ha mostrat el compromís de tota l'entitat per ajudar-lo en tot el que necessiti i ha anunciat que Societat Civil Catalana estudiarà el cas amb la finalitat de dur a terme les accions judicials que siguin oportunes contra la direcció del centre i contra la inspectora que ha pres la decisió d'apartar el professor Oya. "Això no sortirà gratis a la gent que ha perpetrat aquesta malifeta, això no quedarà així", ha sentenciat.

Per la seva banda, el professor ha realitzat una exposició en què ha relatat el que li ha ocorregut de forma cronològica i ha explicat que els fets mitjançant els quals s'ha pres la determinació de suspendre'l de sou i feina són falsos i a més no van acompanyats de proves que els justifiquin. "Tot es redueix a una sèrie d’acusacions sense aportar cap prova", ha assegurat, "m'han acusat d'alterar el funcionament i la convivència de l'institut per comunicar el meu posicionament polític, cosa que no he fet mai". A més ha explicat que els alumnes li han gravat a classe sense el seu consentiment per ordre de la direcció del centre i que els seus caps li han recriminat que impartís les seves classes en castellà.

Francisco Oya va néixer a Barcelona, ​​es va llicenciar en història i porta 35 anys seguits exercint de professor d'institut. En aquest moment, per primera vegada en tot aquest temps, serà suspès de sou i feina d'acord amb una "presumpció de veracitat" sense proves i no podrà acudir a l'Institut Joan Boscà, el centre educatiu on treballava.

D'altra banda, el coordinador de joves de Societat Civil Catalana, Fernando Carrera, ha anunciat que pròximament la sectorial que dirigeix ​​es convertirà en una associació amb identitat pròpia, tot i que ha deixat clar que seguirà col·laborant i en sintonia amb l'entitat actual. A més ha anunciat que ampliarà la franja d'edat de les persones que en formin part, perquè avui en dia hi ha molta gent que ja està integrada al món laboral i se segueix sentint molt jove.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat