Societat Civil Catalana exigeix ​​la dimissió immediata de Roger Torrent després de pronunciar un discurs irresponsable i que atempta contra l'Estat de Dret

L'entitat torna a fer una crida a la convivència, la concòrdia i el seny i insisteix que fora de la llei no hi ha democràcia

Societat Civil Catalana assegura que en un Estat democràtic és inadmissible que un representant institucional pronunciï un discurs colpista. Les paraules d'aquest diumenge del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, són una burla a la Constitució, a l'Estatut de Catalunya i a tot el marc legal, que durant dècades ha elaborat la ciutadania espanyola mitjançant amplis acords.

Afirmar que "cap jutge pot perseguir el president de tots els catalans" és una irresponsabilitat sense precedents a Espanya, principalment perquè cap ciutadà està exempt del compliment de la llei, però també perquè actualment no és president i perquè mai va demostrar ser el president de tots el catalans, ni tan sols de la majoria del poble català.

L'entitat també lamenta que l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, hagi estès la mà a Torrent just després de pronunciar aquest discurs i reclama que aclareixi el més aviat possible les seves paraules per descobrir les seves intencions.

Societat Civil Catalana recorda que està a favor de la negociació, del diàleg, de fomentar l'entesa entre aquells que pensen diferent, però amb la condició sine qua non que sempre es respectin les lleis. En aquest punt l'entitat és i serà sempre absolutament inflexible, perquè parteix del convenciment que sense llei no hi ha democràcia.

D'altra banda, l'associació lamenta els episodis violents que es van produir per part d'alguns manifestants amb els Mossos d'Esquadra. Aquest tipus de comportament també és antidemocrática perquè cap idea, criteri, objectiu o meta s'ha d'imposar per la força en democràcia.

Societat Civil Catalana està convençuda que aquest comportament es produeix per l'actitud colpista dels representants del secessionisme i adverteix que, si no suavitzen el seu discurs i segueixen apostant per la unilateralitat i el foment de l'odi com a mètode per materialitzar el seu projecte, la situació pot anar a pitjor.

De fet, la intervenció d'aquest diumenge de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en la qual va afirmar que expulsaria a tots aquells representants institucionals que no pensin com ella, només contribueix al foment de l'odi i el millor que podria fer en aquest moment és dimitir perquè altres líders a favor de trobar una solució pacífica ocupin el seu lloc.

A més l’entitat exigeix ​​màxim respecte al poder judicial la funció del qual és vetllar pel compliment de la llei i, evitar, per tant, que es trenqui l'Estat de Dret del que ens dotem i que tants anys ha costat construir.

Tot i que és evident que l'actual president del Parlament i els líders dels partits secessionistes estan disposats a seguir fomentant divisió i malestar, Societat Civil Catalana no desistirà en el seu afany de fomentar la convivència, la concòrdia i el seny entre tots els catalans i entre els catalans i la resta d'Espanya. L'entitat continuarà treballant per aconseguir que predominin els espais de tolerància dins de la diversitat i per construir una Catalunya basada en el respecte entre els seus ciutadans dins de la diversitat.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat