Societat Civil Catalana assegura que un sector de l'independentisme ha actuat en contra de la llibertat d'expressió

Societat Civil Catalana expressa la seva profunda solidaritat amb la plataforma Hablamos Español i amb totes i cadascuna de les persones que han participat en la manifestació celebrada aquest diumenge al centre de Barcelona. Alhora condemna de manera flagrant l'actitud d'un sector de l'independentisme que s'ha dedicat a bloquejar una part del recorregut de la marxa, evitant, d'aquesta manera, que l'entitat constitucionalista pogués expressar-se amb llibertat a la via pública.

Es tracta d'un fet absolutament antidemocràtic que, si segueix així, ens condueix cap a escenaris molt preocupants en què acabarà predominant el totalitarisme. En la jornada d'aquest diumenge l'independentisme ha comptat amb la col·laboració activa dels Mossos d'Esquadra que en comptes de facilitar la marxa constitucionalista, aquest cos policial, sota les ordres polítiques del govern de la Generalitat, s'ha dedicat a impedir que aquesta transcorregués tal com estava planificada.

Aquest lamentable episodi és una nova mostra que l'Executiu català no només no representa el conjunt de la ciutadania, sinó que està disposat a utilitzar tot el poder que disposa per impedir que tot aquell ciutadà o col·lectiu que pensa diferent el pugui expressar lliurement. En aquest moment, a Catalunya hi ha un govern que està en contra de la llibertat d'expressió i demanem al govern de l'Estat que prengui bona nota del que ha passat i defensi i protegeixi no únicament els catalans a favor de la permanència de Catalunya a Espanya, sinó a tots aquells catalans que pretenen assolir els seus objectius democràticament.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat