Societat Civil Catalana assegura que Torra busca crear un escenari d'enfrontament civil

José Rosiñol considera que el president de la Generalitat és un dels majors perills dels 40 anys de democràcia a Espanya.
A més ha reclamat a ERC que, si veritablement no dóna suport a la violència, abandoni immediatament l'Executiu català.

El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, ha assegurat aquest dimarts que el president de la Generalitat, Quim Torra, està utilitzant als CDR per a "imposar la seva ideologia" a Catalunya. El president de l'entitat ha afirmat que és "l'artífex d'aquesta deplorable situació" i que busca "crear un escenari d'enfrontament civil".

Rosiñol ha deixat clar que la Generalitat està duent a terme "un assaig, de manera perversa, per veure fins on poden arribar". En aquest sentit ha fet una crida a tots els catalans, especialment a aquells independentistes que estan en contra de la violència, a "expressar públicament el seu rebuig davant el que està succeint".

A més ha afegit que és "intolerable" que Torra pretengui seguir l'exemple eslovè, un fet que converteix al president de Catalunya en "un dels majors perills de la història d'Espanya en 40 anys de democràcia". Per aquest motiu, Rosiñol li ha exigit que "dimiteixi d'una vegada per totes" i ha reclamat a Esquerra Republicana de Catalunya que si veritablement no estan a favor d'encoratjar la violència entre els catalans, que abandoni l'executiu català i es convoquin eleccions anticipades.

D'altra banda, el president de Societat Civil Catalana ha reclamat "unitat d'acció" a tots els partits constitucionalistes, perquè prevalgui "la convivència i els drets i llibertats dels catalans", davant d'aquest "greu problema d'Estat". De fet, també ha demanat al Govern de l'Estat que actuï de manera "immediata" de la manera que consideri oportuna.

Rosiñol també ha aclarit que Societat Civil Catalana està "radicalment en contra de la violència" i, per tant, no caurà en "el parany de l’enfrontament", entrarà a "la dinàmica de l'acció reacció, que és el que pretén Torra".

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat