Societat Civil Catalana assegura que els representants del separatisme no tenen cap voluntat de solucionar el conflicte que es viu a Catalunya

L'entitat sosté que han tornat a actuar d'una manera pròpia d'un estat totalitari al Parlament per vetar el nomenament de Miquel Iceta

Societat Civil Catalana assegura que aquest dijous s'ha tornat a viure un altre episodi lamentable al Parlament de Catalunya. Tal com com figura en el pla d'acció aprovat en la darrera assemblea de socis, celebrada a finals de març, l'entitat defensa i reclama una gran presència de representants polítics catalans en les institucions de l'Estat, pel fet que, entre altres qüestions, aquest fet ajudarà al foment de la convivència i la concòrdia a Catalunya i, per tant, a solucionar el conflicte que es viu en aquest moment a tot el territori.

No obstant això, els representants del separatisme han tornat a demostrar a la cambra catalana que remen en direcció contrària i que l'únic que pretenen és materialitzar les seves aspiracions polítiques, sense tenir en compte, no només el marc legal, sinó l'opinió de la majoria dels catalans.

El veto al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, frustrant així la seva candidatura a la presidència del Senat és una mostra clara que els líders secessionistes no tenen cap voluntat de construir ponts, ni de solucionar el problema de divisió i enfrontament social català. Aquest dijous s'ha evidenciat que la seva única proposta per abordar aquesta situació és la que ells proposen, un gest propi d'un estat totalitari, en el qual la resta d'opinions ni tan sols es valoren.

Davant aquesta gran irresponsabilitat per part dels líders del separatisme, Societat Civil Catalana reclama al govern de l'Estat que estigui especialment pendent de les decisions que es prenguin des de la Generalitat; i actuï amb la màxima contundència en el moment en què es tornin a vulnerar els drets i llibertats de tots els catalans. A més, també demana als partits constitucionalistes que, en aquest cas, deixin de banda les seves legítimes diferències i treballin de manera conjunta en defensa de la democràcia.

Així mateix, l'entitat fa una crida a tots catalans, amb independència de la seva ideologia, a manifestar-se a favor del compliment de la llei; i a no recolzar accions que estiguin al marge del nostre sistema democràtic.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat