Societat Civil Catalana assegura que el Parlament desafia al Tribunal Constitucional

Societat Civil Catalana ha enviat una carta a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, en què ha mostrat el seu absolut rebuig a la decisió de la majoria del Ple de la cambra catalana de ratificar les conclusions de la Comissió del Procés Constituent.

L'entitat assegura que la resolució aprovada gràcies als vots a favor de Junts pel Sí i la CUP, "vulnera de manera flagrant la legalitat i desafia, en particular, al Tribunal Constitucional". A més, sosté que aquesta decisió "falseja conscientment la realitat" quan qualifica com "mandat democràtic" el vot “d'una minoria social i electoral que no arriba ni a la meitat del cens, ni arriba a la majoria de vots emesos en les últimes eleccions autonòmiques".

En la missiva, el president de l'associació Rafael Arenas afirma que "aquest episodi accentua la deriva esperpèntica que ha adquirit l'anomenat procés secessionista" i que, en el cas que es materialitzi "aquest atac contra la pluralitat i la convivència" que anuncien les conclusions adoptades, "seria obligat revisar l'abast dels poders que la institució que presideix Forcadell exerceix en l'escenari polític català. No ho poden ignorar".

En aquest sentit, recorda que "l'autoritat del Parlament autonòmic de Catalunya", com la de qualsevol altra institució constitucional espanyola, "està condicionada a la submissió a la legalitat constitucional vigent".

Davant d'aquest escenari, Arenas recorda que Societat Civil Catalana no reconeix "legitimitat a les institucions que es situïn deliberadament per sobre de les lleis" i assegura que Forcadell hauria de "dedicar els seus esforços" a complir amb la tasca del Parlament que "ha de consistir en el foment de la unitat civil, el respecte a la diversitat i la reconstrucció de grans consensos”.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat