Joaquim Coll: "No pretenem riure'ns de l'independentisme, sinó explicar la veritat"

Societat Civil Catalana ha presentat l'estudi que ha elaborat sobre el nombre de persones que van participar en la manifestació de la Diada. L'entitat va calcular que hi va haver un total de 292.000 assistents a tot Catalunya i aquest dimarts ha detallat el procés que es va dur a terme per obtenir aquesta xifra.

El coordinador de l'equip que ha realitzat l'anàlisi, Felipe Moreno, ha explicat que per fer el càlcul es va tenir en compte "la superfície i la densitat de població". Concretament, el volum de les superfícies es va obtenir mitjançant una "eina de mesurament d'àrees de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya" i, pel que fa a les densitats, es van utilitzar "paràmetres internacionals de densitat en concentracions, imatges de TV3 i informadors de Societat civil Catalana al terreny".

Moreno ha destacat que "en cap moment vam detectar que hi havia gent amb dificultats per mobilitzar-se" en les manifestacions i ha fet especial èmfasi que "som els únics que hem donat explicacions sobre els càlculs" que s'han fet per comptar el nombre de persones que han assistit a les concentracions de la Diada.

D'altra banda, el catedràtic d'Estadística de la Universitat Pompeu Fabra, Albert Satorra, ha explicat el mètode que ha utilitzat la Universitat Central de Florida, el resultat del qual coincideix amb l'estudi realitzat per Societat Civil Catalana. Satorra ha detallat que a partir de les dades de 30 imatges computades es va realitzar una estimació total, tenint en compte "la densitat lineal d'assistents al llarg de l'eix longitudinal de la concentració" i, a partir d'aquesta, "es va inferir el resultat final d'assistents, tal com es va fer l'any passat".

El vicepresident de l'entitat, Joaquim Coll, ha deixat clar que la intenció de Societat Civil Catalana, "no és ni menysprear ni riure's de l'independentisme, sinó explicar la veritat". Coll ha assegurat que l'objectiu de l'associació és "intentar donar veu a tots aquells catalans que no són independentistes i que són majoria, tal com es va poder comprovar després de les eleccions del 27S".

En aquest sentit, ha afirmat que el bloc separatista "pretén fer passar per majoria social el que no és" i, per aquest motiu, "la nostra intenció és donar informació veraç". A més ha afegit que "la manifestació és un dret que, de manera legítima, es pot exercir, però no pot marcar la pauta política".

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat