05/11/2021
SCC critica la deriva «ultranacionalista» de la Generalitat i la imposició «antipàtica» del català

Des de Societat Civil Catalana acusem la Generalitat de Catalunya d’haver convertit el català, la llengua materna del 40% dels catalans i llengua estimada per a tots, en una llengua del poder, una llengua d’imposició antipàtica. La deriva ultranacionalista dels últims governs de la Generalitat, que s’exemplifica en les multes lingüístiques, els assenyalaments als professors que no imparteixen la docència en català o als comerços que no retolen o es comuniquen en català, així com la creació de comitès escolars per a controlar el català dins i fora de les aules, ha donat lloc al fet que la llengua catalana sigui vista de manera creixent com una llengua inquisitorial, fruit de l’obsessió nacionalista, que ens recorda a temps passats d’opressió i control social. Creiem que amb aquestes decisions es poden estar vulnerant drets fonamentals i constitucionals de les persones i fins dels menors d’edat i ens reservem una acció judicial decidida enfront d’això, els seus impulsors i executors. Són molts els drets que l’Executiu català està coartant: el dret del menor a estudiar en la seva llengua materna, el dret a la llibertat de càtedra, el dret a la llibertat educativa i comercial, etc. No tolerarem que s’atempti contra els drets civils i les llibertats públiques dels catalans. Una vegada més volem expressar el nostre compromís amb el patrimoni lingüístic de Catalunya; català, castellà i aranès, com a gran riquesa cultural i cívica de la nostra terra i com un patrimoni que hem de cuidar i potenciar entre tots des de la llibertat, el respecte i la convivència lingüística. Accedeix a notícies: Europa Press   El Diario.es

Newsletter

Quiero recibir información