14/10/2021
SCC reuneix a tot el constitucionalisme en el lliurament dels II Premis 8 d’Octubre
Societat Civil Catalana va celebrar, el passat divendres 8 d’octubre, la Segona Edició dels Premis 8 d’Octubre en record de la gran mobilització constitucionalista del 8 d’octubre de 2017. Va ser una trobada de fraternitat constitucionalista que ens va permetre retrobar-nos als socis i simpatitzants de l’entitat en un clima d’amistat. Els guardonats van ser Maite Pagazaurtundúa (Eurodiputada), Francesc de Carreras (Catedràtic de Dret Constitucional) i Josep Borrell (Alt representant de la Unió Europea en Afers Exteriors i Política de Seguretat). SCC va reconèixer la trajectòria històrica en defensa de la unitat constitucional i de l’Estat democràtic de Dret enfront dels intents desintegradors del nacionalisme. A la gala, a la qual van acudir més de 150 persones entre polítics, personalitats de la societat civil i representants de les entitats constitucionalistes, van assistir Raúl Moreno, David Pérez i Rosa Alarcón (PSC), Nacho Martín Blanco, Anna Grau i Cristina de Pelegrí (Ciutadans), Antonio Gallego (VOX), Santi Rodríguez, Josep Bou, Esperanza García i Josep Tutusaus (PPC). També va participar la regidora de Lleida Ángeles Ribes, així com els exdiputats Sergio Sanz, Susana Beltrán i Carmen de Rivera. Volem agrair també als representants de les entitats amigues que ens van acompanyar (Cataluña Suma por España, Impulso Ciudadano, AEB, Tolerencia, Convivenica Cívica, Foro de Profesores, Historiadors de Cataluña, Asamblea por Tabarnia, Europeans in Catalonia). Maite Pagazaurtundúa va agrair el premi amb un vibrant discurs en el qual va animar a tot el constitucionalisme a «no callar mai», a «plantar cara als intolerants» i a «no cedir ni un mil·límetre en la defensa de les llibertats cíviques per a no acabar sent esclaus dels dogmàtics amb mentalitats excloents». «Si Catalunya implosiona, implosiona Espanya i Europa», va rematar. Francesc de Carreras va dedicar la seva intervenció a fer memòria de la història de la «resistència» al nacionalisme, des dels anys 80, i va reivindicar la importància històrica de la manifestació del 8 d’octubre. L’Alt Comissionat de la Unió Europea, Josep Borrell, va participar amb un vídeo des de Brussel.les. Borrell va felicitar SCC per defensar des del principi les identitats múltiples, va cridar a la reconciliació i a fomentar els projectes polítics inclusius, al mateix temps que va advertir que «quatre anys més tard continua sent inacceptable i inexplicable que algú a Europa proposi a la societat un projecte de manera unilateral sense seguir les normes». Va recollir presencialment el premi en el seu nom Raúl Moreno. La gala va suposar un nou impuls per al moviment cívic constitucionalista. L’entitat va haver de canviar el restaurant previst davant el nombre d’inscripcions. Finalment, molta gent va haver de quedar-se fora. El president de l’entitat, Fernando Sánchez Costa, va destacar el clima de fraternitat que s’havia viscut durant la gala. «La manifestació del 8 d’octubre va ser un gran cant de fraternitat, i aquest continua sent l’objectiu de Societat Civil Catalana: unió i solidaritat per sobre dels qui volen trencar i dividir». Al llarg de la gala es van sortejar diversos quadres i premis. També, es va iniciar la subhasta de dues granotes de competició cedides pels pilots Carlos Sainz i Pedro Martínez de la Rosa. El pilot de ral·lis va lliurar a l’entitat per a fundraising la granota amb la qual va guanyar el Dakar 2020.

Newsletter

Quiero recibir información