16/03/2021
Societat Civil Catalana coordinarà la reclamació a la Generalitat del cost dels danys econòmics a Barcelona

L’entitat ha assegurat en roda de premsa que «no mereixem un Govern aterrit amb disgustar als antisistema» i ha anunciat que coordinarà una demanda de responsabilitat patrimonial contra el Govern autonòmic per la seva negligència davant l’ona de violència i vandalisme. El president de SCC ha demanat als líders polítics que trenquin les seves negociacions amb la CUP.

Societat Civil Catalana contactarà aquest matí amb els sectors econòmics afectats pel vandalisme antisistema a Barcelona per a coordinar una demanda de responsabilitat patrimonial contra el Govern de la Generalitat. El president de l’entitat, Fernando Sánchez Costa, l’ha anunciat en una roda de premsa en Plaça Sant Jaume, acompanyat de la Junta Directiva de SCC: “si un dia hi ha actes vandàlics no és la teva responsabilitat, però si succeeix cinc dies consecutius, hi ha una clara negligència dels responsables polítics, que han deixat a la policia als peus dels cavalls”.

Per a Sánchez Costa, “Catalunya està tocant fons. No mereixem un Govern obsessionat amb no disgustar als antisistema. Governar no és dirigir un esplai, és fer complir la llei democràtica que garanteix el progrés econòmic i el benestar. Com volen construir un Estat si no saben respondre ni controlar un estat de violència i caos com el que estem vivint?”.

La principal associació constitucionalista recorda que les imatges de foc i caos a Barcelona donen la volta al món i perjudiquen milions de catalans que depenen de les inversions estrangeres, el turisme i la confiança econòmica. Per això ha anomenat a una gran concertació de la societat civil per a plantar cara a l’ona de dissolució i per a construir una alternativa social, cívica i econòmica a la decadència del Procés.

Newsletter

Quiero recibir información