16/03/2021
Entitats catalanes constitueixen la «Mesa Cívica Constitucionalista” per a coordinar-se i fixar línies de treball comú

En un ambient d’unitat i cooperació es van reunir representants de les entitats que es relacionen al final d’aquest comunicat en la tarda d’ahir, 2 de març, a l’hotel Reinassance de Barcelona. En la trobada es van analitzar els resultats de les eleccions autonòmiques del 14 de febrer i el paper del moviment cívic. També es van articular les primeres estratègies de cooperació destinades a reforçar el constitucionalisme a Catalunya.

Una trobada d’aquest tipus és el primer que se celebra entre les entitats que s’han agrupat entorn al que han denominat Mesa Cívica Constitucionalista.

En el curs de la reunió, els representants de les entitats han considerat molt preocupant la desmobilització de l’electorat constitucionalista que, no obstant això, no s’ha vist contrarestada amb l’increment del vot real per a les formacions independentistes.

Els convocats han conclòs que el procés independentista està empobrint d’una manera descarnada a la societat catalana i que, per a contrarestar les seves pernicioses conseqüències, és necessari articular un discurs constitucionalista social, solidari i políticament atractiu.
Tots els intervinents han qualificat com molt greus els últims altercats violents, protagonitzats per grups de fanàtics anticonstitucionalistes. Al seu judici, és especialment preocupant que el separatisme fomenti els fenòmens de violència política.

Per tot això, la Mesa ha considerat imprescindible la creació d’un front cívic comú amb altres entitats econòmiques i socials per a reclamar de les autoritats que posin els mitjans necessaris per a assegurar la pau social. Així mateix, han considerat injustificable la tebiesa, quan no connivència, dels partits i associacions anticonstitucionalistes amb els fenòmens de violència urbana protagonitzats per col·lectius altament radicalitzats. Igualment han mostrat la seva simpatia amb els integrants de les Forces d’Ordre Públic i els propietaris i treballadors dels establiments comercials atacats pels violents, així com amb els empleats públics que arrisquen la seva integritat en la reparació dels danys.

Les entitats s’han compromès a celebrar reunions periòdiques per a analitzar la situació política i establir línies de treball comuns. La pròxima trobada tindrà lloc el pròxim 7 d’abril.

A Barcelona, a 3 de març de dos mil vint-i-un.


Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB)
Aixeca’t
Alternativa Ciutadana Progressista:
ASEC/*ASEIC (Assamblea Social de l’Esquerra de Catalunya)
Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme
Associació La Cervantina
Associació per la Tolerància
Barcelona amb la Selecció
Barcelona Via Fora
Catalunya Suma
CLAC (Centre Lliure d’Art i Cultura)
Empresaris de Catalunya
Fòrum España/ España Cívica
Historiadors de Catalunya
Impuls Ciutadà
La Silenciosa
Línies Vermelles
Observatori Electoral de Catalunya
Professors pel Bilingüisme
Sortir a l’Aire
S’Ha Acabat
Societat Civil Catalana

Newsletter

Quiero recibir información