Què puc fer per a canviar les coses a Catalunya?

Estimats socis i col·laboradors de Societat Civil Catalana:

Aquestes últimes setmanes alguns de vosaltres ens heu comunicat que, ara que la situació sanitària està una mica més estabilitzada, teníeu ganes de participar més activament en els grups de treball de la nostra entitat, però no sabíeu com fer-ho exactament.

Per a facilitar la participació, des de la Junta Directiva hem decidit compartir amb tots els socis i col·laboradors aquest formulari amb totes les sectorials i grups de treball que hi ha en marxa, perquè tots els socis i sòcies pugueu trobar el lloc on canalitzar el vostre talent, energies i inquietuds. Per raons sanitàries, la gran majoria d’activitats i iniciatives s’organitzen via digital i en qualsevol cas sempre respectant les normatives.

Us demanem que ens indiqueu en quins espais voleu col·laborar (en cas que disposeu de temps, clar), i en els pròxims dies us contactaran els responsables de cada àmbit de treball.

Estem molt determinats al fet que SCC sigui un projecte d’intel·ligència i energies col·lectives, una eina útil en mans dels socis per a poder dur a terme els vostres projectes i iniciatives. Si teniu propostes, procurarem posar els mitjans perquè siguin possibles. De moment us compartim les que hi ha en marxa, perquè us pugueu sumar si voleu.


Accés al formulari d’inscripció

Sectorial

Sectorial de Comunicació

Després d’una llarga trajectòria, la sectorial està centrada ara en l’adreça del programa Ibèria, així com en la producció de continguts audiovisuals per a Youtube, Facebook, Instagram, Twitter i TickToc. La sectorial impulsa també un blog d’informació relativa a SCC, així com un cinema-fòrum periòdic. Entre els projectes de la sectorial està també el llançament d’un programa de ràdio.

Sectorial de Cultura

L’objectiu d’aquesta sectorial és mostrar com la cultura catalana és i ha estat sempre part destacada de la cultura espanyola. Per a això promou el coneixement de fets, personatges, corrents artístics i de pensament que mostren aquest vincle. Hi ha subgrups d’història, de literatura i de pintura. Cadascun d’ells té en marxa projectes, des d’exposicions fins a concursos.

Sectorial d’Economia i Empresa

Formada per persones dedicades a l’estudi econòmic o a la pràctica empresarial, aquesta sectorial duu a terme estudis i activitats per a analitzar la situació econòmica catalana, ressaltar els costos nocius del Procés i proposar vies de rellançament de l’economia. Per a aquests fins té Observatoris en línia i organitza conferències, jornades de treball, seminaris i documents.

Sectorial d’Educació

En aquest grup recentment rellançat analitzem la situació de l’escola a Catalunya i proposem vies per a millorar la qualitat en un entorn d’equitat per a tots. També és una missió important de la sectorial denunciar les polítiques educatives i lingüístiques sectàries que ha dut a terme la Generalitat i que són discriminatòries per a una part molt important de la població.

Sectorial de Persones Majors

Ampli grup de persones ja jubilades que s’organitza per a contribuir als fins de Societat Civil Catalana i defensar una Catalunya millor en concòrdia amb la resta d’Espanya. La sectorial organitza reunions i fòrums de treball habituals, dissenya actes per a SCC i participa en el Consell de Gent Gran de Barcelona.

Sectorial Intercultural

Sectorial on es reuneixen persones de diverses procedències geogràfiques o especialment interessades en les qüestions del diàleg i el mestissatge cultural. Promovem activitats en favor de la diversitat i la fraternitat per sobre de ruptures i prejudicis.

Sectorial Jurídica

En les pròximes setmanes volem rellançar aquesta històrica sectorial de Societat Civil Catalana, amb la finalitat de treballar en favor de l’Estat de Dret, els valors constitucionals i la defensa activa dels drets i llibertats dels catalans, actuant judicialment quan sigui necessari.

Sectorial d’Infraestructures

En aquesta sectorial es treballa per a denunciar la utilització de la política de greuges en matèria d’inversions, denunciar el balafiament i la corrupció històrica en la gestió d’infraestructures a Catalunya, repensar el model i elaborar propostes per a aconseguir millors infraestructures en la nostra terra.

Sectorial de Salut

Sectorial que analitza la política sanitària a Catalunya, denúncia les males praxis de la Generalitat, comunica els avantatges de romandre en el sistema sanitari nacional i proposa millores de les condicions dels professionals i en la salut pública. Des de la sectorial s’ha impulsat el Sindicat Mèdic Català.

Sectorial de Joves

Espai jove de SCC, orientat a la comunicació dels nostres principis entre el públic més juvenil, així com a l’organització d’activitats i projectes amb una mirada jove i disruptiva.

Sectorial de Seguretat i Prevenció

En les pròximes setmanes rellançarem també la sectorial de Seguretat i Prevenció, com a espai per a totes aquelles persones dedicades i/o preocupades per qüestions de seguretat i ordre públic, en les seves diferents dimensions i facetes.

Sectorial de Treballadors i Funcionaris

En aquest equip analitzem la situació dels treballadors públics sota la política esbiaixada i ideologitzada de la Generalitat, reivindiquem els seus drets i treballem per la neutralitat dels espais laborals i dels col·legis professionals.

Grups de treball i projectes

Observatori del Balafiament

Grup de treball que analitza els documents oficials de la Generalitat i altres organismes públics catalans per a fiscalitzar on va i en què es gasta els nostres diners, i denunciar públicament qualsevol balafiament ideològic o de mala gestió.

Observatori per a la Convivència Lingüística

En aquest grup es rastregen els conflictes lingüístics que puguin emergir en l’espai públic, així com les polítiques lingüístiques de l’administració. Cada sis mesos s’elabora un informe, orientat a denunciar les exclusions i discriminacions per raó de llengua.

Mapa Digital d’Història Comuna

Grup d’historiadors i aficionats a la història que estem creant una web de continguts audiovisuals on se subratllen els personatges, llocs i esdeveniments que demostren els vincles històrics entre Catalunya i la resta d’Espanya.

Activisme digital

Grup per a promoure en xarxes socials els valors constitucionals i denunciar les pràctiques excloents del nacionalisme.

Activisme urbà

Grup de persones que s’organitza i col·labora per a dur a terme carteladas, performances urbanes i un altre tipus d’accions per a projectar en l’espai urbà els valors i el discurs de Societat Civil Catalana.

Voluntaris Carpes

Equip que cada setmana col·locava carpes informatives a Barcelona per a donar a conèixer tant la nostra entitat com els nostres materials i valors.

Traducció

Grup de traductors que tradueix a altres idiomes documents i articles molt útils perquè periodistes i polítics estrangers entenguin el que succeeix realment a Catalunya. El grup segueix també la premsa internacional.

Observatori de Llibres de Text

S’analitzen els llibres de text a Catalunya, assenyalant possibles biaixos i absències motivades per raons ideològiques.

Coral de SCC

Des de fa dos anys Societat Civil Catalana impulsa una coral, ja que la música és el millor exemple de l’harmonia del plural que defensem des de SCC.

Comitè de Neutralitat Ideològica en Col·legis Professionals

Grup transversal de tots aquells professionals que es volen organitzar perquè els seus col·legis professionals mantinguin la neutralitat i evitar les ingerències polítiques del separatisme.

ILP per nova llei electoral

Des de SCC promovem una llei electoral justa i equilibrada a Catalunya, on el vot dels ciutadans no sofreixi discriminació per lloc de residència. Per a això tenim en marxa grup de treball que acabarà en ILP.

Club de lectura

Grup de persones amants dels llibres, la literatura i el pensament que es reuneixen una vegada al mes per a comentar una novel·la o un assaig.