Un Clam paper seny: Aniversari manifestacions d'octubre 2017


Emissió de l'esdeveniment

Aquest diumenge commemorem les manifestacions d'octubre de l'any passat. Serà un gran acte festiu, on donarem la paraula als principals protagonistes: els ciutadans anònims. Comptarem amb testimonis de primera mà, que ens emocionaran.

A més, tindrem dues taules rodones amb figures de primera línia per recordar i valorar els fets.

TAULA D'COMUNICADORS
Albert Castillón (Espejo Público, El Independentiente),
Regina Farré (experiodista de TV3),
Anna Grau (TVE, Onda Cero, LaSexta, EsRadio),
Pau Planas (Crònica Global i Libertad Digital)

TAULA DE PERSONALITATS
Anna Balletbó (presidenta Fundació Internacional Olof Palme).
Francesc de Carreras (catedràtic de dret constitucional i articulista).
Teresa Freixes (catedràtica d'constitucional i presidenta del CLAC).
Pere Lluís Huguet (president de Llibertats i expresident Consell Advocacia de Cat).
Carlos J. Villarejo (exfiscal general de Catalunya i exeurodiputat).

CLAUSURA
José Rosiñol, president de SCC

Us hi esperem!

Ens acompanyaran Joan Carles Girauta i Susana Beltrán (Cs), David Pérez i Salvador Illa (PSC), Xavier García Albiol, Enric Millo, Àngels Esteller i Javier Mulleras (PPC). També membres d'altres partits com Decideix i Esquerra en Positiu.

Commemorarem aquesta gran mobilització per la llibertat al costat de representants d'altres entitats amigues que van contribuir al seu èxit: Àgora Socialista, Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes, Assemblea Social de l'Esquerra No-Nacionalista (ASIC / ASEC), Associació Cultural Miguel de Cervantes , BCN Amb la Selecció, Empresaris de Catalunya, Espanya i Catalans, Grup de Periodistes Pi i Margall, Llibertats, Moviment Cívic 12O, Plataforma per Tabarnia i Tercera Via.

Però el més important ets tu!
Organitza Societat Civil Catalana
Diumenge 7 d'octubre de 2018
Hotel Tryp Apolo (C / Paral·lel, 57)
12: 00h
Entrada lliure fins a completar aforament
Paral·lel (L2, L3)

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat