Última hora: Carta del President de SCC a M. H. Sr. Joaquim Torra; President de la Generalitat de Catalunya

Carta enviada avui per José Rosiñol, President de SCC a M.H. Sr. Joaquim Torra, President de la Generalitat de Catalunya.

Molt Honorable President,

Per mitjà d’aquesta carta volem comunicar-li la nostra consternació pels fets que es van produir ahir a la Plaça de Sant Jaume. Amb un plantejament típicament feixista, els Comitès de Defensa de la República (CDR) van ocupar un espai que és de tots els ciutadans i van impedir que milers de catalans poguessin exercir el seu dret fonamental a manifestar-se d’acord amb l’itinerari que se’ls havia autoritzat per l’administració pública.

El que va passar ahir no va ser només un exemple més de la trista fractura social que viu la societat catalana, provocada per l’obstinació en un procés de segregació política desenvolupat al marge de l’Estat democràtic de Dret. El que va passar és encara més greu: l’autoritat pública i policial va impedir que milers de ciutadans i ciutadanes poguessin exercir els seus drets fonamentals i civils a la lliure manifestació i a la lliure expressió de les seves opinions.

En lloc de defensar els drets de tots els catalans sense importar el seu signe ideològic, els responsables de l’ordre públic de la Generalitat i els dirigents dels Mossos d’Esquadra van actuar de forma partidista, discriminant així ciutadans catalans per motius de la seva ideologia política. En lloc de garantir les condicions perquè poguessin manifestar-se tranquil·lament segons l’itinerari previst, van deixar que grups radicalitzats ocupessin la Plaça de Sant Jaume. Els drets de tots els catalans no es poden seguir veient condicionats per grups para-polítics que creuen que l’espai públic és seu.

L’actuació dels CDR que van impedir i violentar el dret a una manifestació autoritzada, està clarament tipificada com a delicte a l’article 514.4 del Codi Penal. Per la seva banda, l’actuació governativa no només va ignorar els drets constitucionals i civils de milers de catalans, sinó que va incomplir obertament la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans. En la seva sentència al cas Platform Ärze für das Leven (1982), el Tribunal Europeu de Drets Humans va dictaminar que l’administració pública no podia ser passiva davant de contramanifestacions i havia de garantir que els manifestants poguessin exercir el seu dret en llibertat. El Tribunal recordava que en una manifestació es poden defensar principis que altres ciutadans no comparteixen, però l’autoritat ha de garantir que tothom es pugui expressar sense por a veure’s intimidat.

Així doncs, l’instem fermament, com a president i màxim responsable del govern de la Generalitat, a que deixi de governar només per a la minoria independentista i actuï d’acord a les seves responsabilitats institucionals. Si vostè i el seu govern segueixen entestats en voler veure només una part de la ciutadania, si segueixen actuant com a dirigents de part i no com a responsables d’una societat molt plural i diversa, corren el risc cert que més de la meitat de Catalunya deixi de reconeixe’ls com a autoritat. El que vostès estan posant en joc no és la independència, sinó si més de la meitat de catalans desconnecten de les institucions de l’autogovern, que alguns volen patrimonialitzar des de fa massa temps de forma obertament antidemocràtica.

Finalment, li demanem encaridament que treballi per recosir la societat catalana, en lloc d’accentuar-ne la seva fractura. Nosaltres tenim aquest objectiu estratègic i no defallirem fins a aconseguir-ho. No podem resignar-nos, però, quan veiem que el poder públic menysté els drets fonamentals i civils de milions de catalans. Emprendrem totes les iniciatives necessàries -també legals- perquè cap dret sigui vulnerat. Si cal, tornarem massivament al carrer com ho vam fer el 8 i 29 d’octubre de l’any passat. Rebi la nostra salutació, amb el nostre compromís per treballar per una Catalunya de tots i per a tots.

Rebi la nostra salutació, amb el nostre compromís per treballar per una Catalunya de tots i per a tots..
Signat: José Rosiñol. President de Societat Civil Catalana

Descarrega't l'original de la carta aquí:

https://societatcivilcatalana.cat/sites/default/files/4_5836681120120308...

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat