Societat Civil denuncia les estratagemes de la Junta Electoral per no retirar les estelades

Exigeix ​​que es compleixi la sentència del TC, que prohibeix la presència d'aquestes banderes en llocs de titularitat pública

Amb l'objectiu que els espais públics de Catalunya estiguessin lliures de banderes estelades almenys durant la campanya electoral del 26-J, Societat Civil Catalana (SCC) va posar en marxa a finals de maig la campanya «Aquí, no! Per uns espais públics de tots».

Avalada per la sentència del Tribunal Constitucional (TC), que prohibeix la presència d'aquest símbol en totes les administracions «perquè aquestes han de ser sempre neutrals, més en època electoral» i les estelades «responen a interessos partidistes», SCC va posar en coneixement de les juntes electorals de zona (JEZ) un llistat amb 446 ubicacions il·legals corresponents a 340 municipis.

No obstant això, com denuncia aquesta entitat, només 14 de les 30 JEZ a que es va enviar el requeriment van donar una resposta favorable. La resta (Balaguer, Barcelona, ​​Berga, Cervera, Figueres, Hospitalet de Llobregat, la Bisbal de l'Empordà, Lleida, Mataró, Olot, Puigcerdà, Sabadell, la Seu d'Urgell, Tremp, Valls i Vic) encara no s'han pronunciat.

Altres Juntes Electorals, en concret la de Girona, Santa Coloma de Farners i Vilanova i la Geltrú, han anat més enllà i s'han negat a prohibir les estelades, pel que SCC ja ha presentat un recurs a les seves respectives juntes provincials.

El president de la plataforma anti sobiranista, Rafael Arenas, assegura, a més, que hi ha municipis que utilitzen martingales per incomplir la llei. Tal és el cas d'Arenys de Mar, el consistori invoca acords municipals per descarregar en tercers (l'ANC en aquest cas) la titularitat de les banderes per no retirar-les. En llocs com Santpedor (Junta de Manresa) la treta utilitzada és la d'enrotllar la bandera independentista mantenint-la en el seu pal. En Callús (també pertany a Manresa) es limiten a negar la seva existència, de manera que SCC va haver de demanar als Mossos que la verifiquessin. Arenas denuncia que en aquests i molts altres casos, tant les juntes de zona com les provincials passen de «puntetes». Un «cúmul d'irregularitats» que implica que la campanya electoral que es desenvolupa a Catalunya «no s'ajusti a les exigències pròpies d'un Estat de Dret».

Per això, el president de SCC demana als partits i institucions que actuïn amb més rotunditat: «La seva actitud no ha anat més enllà d'una tímida comprensió», assenyala. Arenas avisa que les qüestions simbòliques «no són menors i aïllades», sinó que «s'insereixen en un pla de desobediència» que es manifesta també en qüestions relatives a la presència del castellà a les escoles, la instrumentalització nacionalista de les escoles i els mitjans de comunicació.

http://www.larazon.es/local/cataluna/societat-civil-denuncia-las-tretas-...

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat