Societat Civil Catalana viatja a Brussel·les, Londres, Luxemburg i Edimburg per demanar suport al foment de la convivència entre catalans i al respecte a l'Estat de Dret

L’associació anuncia la creació de Societat Civil Europea amb l'objectiu de reforçar la seva presència a tot el continent i que la comunicació sigui més fluida i eficient a nivell internacional

ENLLAÇ DE L’AGENDA D'ACTIVITATS DE SOCIETAT CIVIL CATALANA A EUROPA.

Declaracions davant els mitjans de comunicació:

On: 67 Pall Mall, St. James 's, London SW1Y 5ES, Regne Unit.

Quan: Dijous, 10 de maig, a les 8:30 am.

Societat Civil Catalana visitarà des d'aquest dilluns fins al divendres quatre ciutats europees per expressar el seu punt de vista sobre la situació que s'està vivint a Catalunya. El president de l'entitat, José Rosiñol, i la vicepresidenta, Miriam Tey, es traslladaran a Luxemburg, Londres, Brussel·les i Edimburg (per aquest ordre) i realitzaran una sèrie de reunions i actes públics i privats en què defensaran el sistema democràtic espanyol.

José Rosiñol assegura que és essencial la implicació d'Europa per a la resolució del conflicte que hi ha a Catalunya. Considera que les institucions europees han de tenir en compte que es tracta sobre tot d'un problema de discrepàncies entre catalans i no entre tota Catalunya i la resta d'Espanya, tal com pretenen fer veure els representants del secessionisme. De fet, afirma que la majoria de catalans estan a favor que Catalunya continuï formant part d'Espanya i són defensors de l'Estat de Dret, tal com s'ha vist reflectit en els resultats de les últimes eleccions catalanes.

El president de Societat Civil Catalana sosté que la intenció de l'entitat amb aquesta gira europea és trobar complicitats que ajudin a assolir els objectius de l'associació: fomentar la convivència i la concòrdia entre els catalans i crear espais de diàleg per arribar a acords amb la condició que es respecti la Constitució, l'Estatut de Catalunya i tot el marc legal.

Rosiñol defensa que Espanya és una democràcia moderna, en la qual la separació de poders està perfectament definida i assegura que, davant de qualsevol decisió o acte que es realitzi de forma il·legal, la justícia ha d'actuar de forma contundent, perquè en el cas de no fer-ho nostre sistema democràtic desapareixeria.

Aquest no és el primer viatge que Societat Civil Catalana realitza per Europa i tampoc serà l'últim. Fa tot just unes setmanes Rosiñol i Tey ja van viatjar a Berlín amb el mateix propòsit i únicament acompanyats de les seves maletes (en les mateixes condicions que en aquesta ocasió). A més, el passat 23 d'abril la entitat va lliurar el premi al Seny a dos líders europeus: Manuel Valls i Antonio Tajani.

D'altra banda, l'entitat ha anunciat la creació de Societat Civil Europea amb l'objectiu de reforçar la seva presència a tot el continent i que la comunicació sigui més fluida i eficient. Aquesta iniciativa respon a l'anàlisi que s'incardina el desafiament separatista a Catalunya amb l'onada de populisme i nacionalisme que escombra Europa, populisme que es concreta a cada país amb formes diferents però amb fons ideològic-polítics iguals o molt semblants. Per això des Societat Civil Catalana, des de la societat civil, des de Barcelona, ​​es vol articular una resposta europea a un problema europeu.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat