Societat Civil Catalana sortirà al carrer a Madrid i Barcelona, ​​sota els lemes 'Dos colors, un sentiment' i 'Ara més que mai, seny' respectivament

Ponents en la concentració de Barcelona confirmats:

Manuel Valls, exprimer ministre de França.
Carlos Jiménez Villarejo, el fiscal anticorrupció.
Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans, Jordi Cañas.
Falta un ponent pendent de confirmació.
José Rosiñol, presidente de Societat Civil Catalana.

Ponents en la concentració de Madrid confirmats:

Lidia Falcón, presidenta del partit feminista.
Javier Vega de Seoane, presidente del Círculo de Empresarios.
Luis Cabo, exdirigent del Partit Comunista.
Albert Boadella i Tomàs Guasch, president i ministre d'esports de Tabarnia.
José Rosiñol, presidente de Societat Civil Catalana.

Societat Civil Catalana ha explicat aquest dimecres que es concentrarà a Madrid, sota el lema 'Dos colors, un sentiment' dissabte que ve i es manifestarà a Barcelona, ​​amb el missatge 'Ara més que mai, seny’ diumenge.

El president de l'entitat, José Rosiñol, ha assegurat que ha arribat el moment d'obrir "una nova etapa a Catalunya en la que es formi un govern que treballi per a tots els catalans i respecti la llei" i ha deixat clar que els representants del secessionisme estan emetent un "relat fal·laç" i s'estan dedicant a "mantenir la gran mentida del procés separatista". En aquest sentit, ha assenyalat que els líders independentistes s'estan dedicant a "realitzar propostes ex temporànies de candidats que no han d'ocupar el càrrec de president de la Generalitat".

Rosiñol ha destacat que el gran objectiu tant en la concentració de Madrid com a la manifestació de Barcelona és que "es visualitzi la unió en la diversitat", perquè "tots els ciutadans espanyols formem part d'un projecte comú que és Espanya i Europa". A més ha fet especial èmfasi en el caràcter "cívic" de les dues iniciatives per reclamar "no només seny, sinó que es fomenti la convivència i la concòrdia a Catalunya".

Miriam Tey, vicepresidenta de l'associació, per la seva banda, ha explicat que a la manifestació de Barcelona intervindran en l'escenari l'exprimer ministre de França, Manuel Valls; el fiscal anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo; i l'exdiputat de Ciutadans, Jordi Cañas, per ara.

D'altra banda, el vicepresident de Societat Civil Catalana, Alex Ramos, ha anunciat que la concentració de Madrid comptarà amb les intervencions de Lidia Falcón, presidenta del partit feminista; Javier Vega de Seoane, president del Círculo de Empresarios; Luis Cabo, exdirigent del Partit Comunista; i Albert Boadella i Tomás Guasch, president i ministre d'esports de Tabarnia.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat