Societat Civil Catalana sol·licita reunir-se públicament amb PSC, PP, Ciutadans, Podem i Vox per exposar i analitzar les demandes del constitucionalisme català

L'entitat considera fonamental poder compartir impressions amb aquests partits amb representació parlamentària sobre la situació política que es viu a Catalunya, en aquesta nova etapa que tot just comença després de les eleccions i el nomenament de Pedro Sánchez com a president de Govern

Societat Civil Catalana realitzarà totes les accions que calgui per defensar els drets i llibertats dels catalans constitucionalistes. L'entitat assegura que a Catalunya segueix havent-hi una clara majoria a favor de continuar formant part d'Espanya que ha de ser reconeguda i atesa.

En aquesta nova etapa política que acaba de començar amb el recent nomenament de Pedro Sánchez (a qui l'entitat ha felicitat a les xarxes socials) com a nou president de Govern, Societat Civil Catalana sosté que és fonamental que les principals forces polítiques amb representació parlamentària i contràries a la independència tinguin coneixement de les condicions que ha elaborat l'associació en defensa de tot el constitucionalisme català.

Com que no tenia sentit esperar més temps, l'entitat ja ha sol·licitat a PSC, PP, Ciutadans, Vox i Podem que els rebi per poder traslladar i analitzar aquesta proposta personalment i compartir impressions sobre la situació política que es viu a Catalunya. Per a l'entitat és de vital importància conèixer de primera mà els objectius d'aquests partits en relació a el futur dels catalans.

A més sosté que és molt important la governabilitat d'Espanya i està disposada a contribuir de manera constructiva sempre que es duguin a terme projectes i iniciatives dins la Constitució, l'Estatut i tot el marc legal. Però el que no permetrà és que els partits independentistes s'arroguin la representació i parlin en nom de tots els catalans.

Societat Civil Catalana assegura que el govern de la Generalitat, format per partits independentistes, des de fa anys fa veure que els catalans constitucionalistes no existeixen i els ignora, i no té intenció de modificar aquesta dramàtica tendència. Al contrari, la situació cada vegada és pitjor.

Per això assenyala que és fonamental que s'atenguin i es compleixin aquestes demandes constitucionalistes, l'únic i gran objectiu de les quals no és trepitjar els drets dels que pensen diferent, sinó reflectir la pluralitat ideològica que sempre ha caracteritzat a Catalunya en tots els àmbits de la societat, on predomini la convivència i la concòrdia entre els catalans i entre Catalunya i la resta d'Espanya.

En el moment en que es formi el nou Govern d'Espanya, Societat Civil Catalana també sol·licitarà una reunió amb el nou president a la Moncloa amb els mateixos objectius.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat