Societat Civil Catalana reitera la seva oferta de diàleg sense "condicionants previs" a l'ANC i planeja noves mobilitzacions en el cas que es produeixin "abusos de poder" per part de la Generalitat

A més l'entitat ha arribat a un acord amb Cremades i Calvo Sotelo per assessorar jurídicament a tots aquells ciutadans que vegin vulnerats els seus drets

Societat Civil Catalana ha explicat aquest divendres que ha arribat a un acord amb el bufet d'advocats Cremades i Calvo Sotelo per oferir assessorament jurídic gratuït a tots aquells ciutadans que vulguin denunciar la presència de símbols partidistes a la via pública i en edificis públics i vegin vulnerats seus drets. El president de l'entitat, José Rosiñol, ha assegurat que la intenció és treballar conjuntament amb aquest bufet, considerat com "un dels millors d'Espanya", perquè "prevalgui el respecte a la legalitat vigent" i, sobretot, "evitar que es produeixin episodis de tensió social entre ciutadans a causa d'aquesta circumstància ".

En aquest sentit, l'advocat del bufet, Óscar Arredondo, ha realitzat una valoració positiva de l'acord i ha destacat que comparteix el mateix objectiu que Societat Civil Catalana. "Respectem totes les ideologies, però per sobre hi ha el respecte a la llei, a l'Estat de Dret", ha sentenciat.

D'altra banda, Rosiñol ha lamentat que l'Assemblea Nacional Catalana hagi posat condicionants previs per poder celebrar una reunió entre les dues associacions, amb la finalitat de "rebaixar el clima de tensió social". No obstant, ha deixat clar que Societat Civil Catalana sempre ha estat oberta al diàleg i ha reiterat la proposta de poder celebrar la reunió sense exigir, per part de l'entitat, "cap condició prèvia".

En relació a la situació política actual que es viu a Catalunya, Rosiñol ha assenyalat que el president de la Generalitat, Quim Torra, "és el principal responsable de la tensió social que es viu a Catalunya" i ha advertit que l'associació estarà molt pendent del que pugui ocórrer aquesta tardor i que no dubtarà a "convocar mobilitzacions" en el cas que es produeixi algun tipus d'"abús de poder". En aquest sentit, ha demanat al Govern de l'Estat que també estigui "especialment pendent" i que prengui les mesures que consideri oportunes en el cas que sigui necessari.

Per la seva banda, el vicepresident de l'entitat, Àlex Ramos, ha assegurat que els líders secessionistes han creat "dos pobles de Catalunya", un fet que ha qualificat de "lamentable". A més, ha reclamat a l'executiu català que aclareixi si els Mossos d'Esquadra "reben consignes per protegir únicament als catalans secessionistes".

D'altra banda, ha recordat que Societat Civil Catalana disposa d'agrupacions a tot Catalunya disposades a evitar que l'independentisme monopolitzi tot el territori. De fet, ha anunciat que el 7 de setembre a la tarda Societat Civil Catalana celebrarà un acte a Tortosa amb motiu de l'aniversari de l'agrupació de les Terres de l'Ebre, en què participaran l'ex delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo; el secretari de la Mesa del Parlament del PSC, David Pérez; la senadora de Ciutadans, Lorena Roldán; i els fundadors de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, Joaquim Coll i l'actual president, José Rosiñol.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat