Societat Civil Catalana reclama que s'apliquin el més aviat possible les mesures per tornar a la normalitat institucional a Catalunya

L'entitat exigeix ​​a Puigdemont que deixi de parlar en nom de tots els catalans, defensa que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució garanteix l'autogovern de Catalunya i fa una crida a la convivència i la concòrdia

Societat Civil Catalana realitza una valoració positiva de la decisió d'aplicar l'article 155 a Catalunya, per part del Govern de l'Estat amb el suport del PSOE i Ciutadans. L'entitat considera que la Generalitat ha perdut el nord i assegura que el millor que pot succeir en aquest moment és que s'obri una nova etapa a Catalunya en la qual predomini el seny i en la qual es pugui dialogar i negociar respectant la Constitució i tots els principis democràtics.

En aquest sentit, Societat Civil Catalana ha deixat clar que s'han d'aplicar el més aviat possible les mesures necessàries per restablir la normalitat institucional i democràtica a Catalunya i assegura que està d'acord amb la convocatòria d'eleccions autonòmiques d'aquí a sis mesos.

A més, l'entitat també dóna suport a la decisió de no suspendre l'autonomia, tenint en compte que els que estan actuant al marge de la llei són els representants de l'Executiu català i els ciutadans no es mereixen pagar les conseqüències de la forma il·legal d'actuar d'aquest equip de govern.

En relació a la resposta de Puigdemont, Societat Civil Catalana lamenta que el líder de l'Executiu català estigui disposat a seguir actuant de forma il·legal i unilateral i li exigeix ​​que d'una vegada per totes deixi de parlar en nom de tots els catalans, tenint en compte que ni tan sols representa la majoria d'ells.

A més, l'associació assegura que continuarà treballant per fomentar la convivència i la concòrdia i no descarta impulsar mesures a curt termini per tornar a deixar clar que la majoria dels catalans estan a favor de la permanència de Catalunya a Espanya.

El 155 garanteix l'autogovern de Catalunya

Davant la situació generada per la deslleialtat del president de la Generalitat i els grups secessionistes que li donen suport, que s'ha materialitzat en l'intent de creació d'una legalitat i legitimitat al marge de la Constitució i de l'Estatut d'Autonomia, Societat Civil Catalana considera que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució és l'instrument idoni per garantir i salvar el model autonòmic català.

En aquest sentit, hem de recordar que la desobediència de les autoritats catalanes té el seu origen en el cop institucional dut a terme pels grups secessionistes al Parlament de Catalunya durant els dies 6 i 7 de setembre, en la celebració d'un pseudoreferendum fraudulent i en l'oberta declaració d'insubmissió constitucional efectuada pel President de la Generalitat el dia 10 d'octubre.

Per això, els demòcrates catalans hem de rebre esperançadament la iniciació del procés d'aplicació de l'article 155 de la Constitució en la mesura que ha estat dissenyat per garantir l'autonomia de Catalunya en el marc de la Constitució espanyola.

El deliri independentista està començant a arruïnar Catalunya com, per desgràcia, posen de manifest els últims esdeveniments, de manera que des Societat Civil Catalana considerem proporcional, adequat i equitatiu que el Govern d'Espanya i els partits constitucionalistes hagin assumit responsablement la tasca de recuperar en la seva integritat el règim autonòmic i hagin decidit tornar la veu als catalans amb la convocatòria d'unes eleccions autonòmiques.

Vist l'anterior, i atenent al grau de manipulació que està abocant el populisme nacionalista apel·lem - bé és cert que amb poca confiança- al fet que el Govern de la Generalitat i les forces independentistes assumeixin la realitat jurídica, social i política de Catalunya i no contribueixin a atiar més l'enfrontament i la confrontació.

Per això, demanem als que poguessin tenir la temptació de seguir la via insurreccional, que l'abandonin perquè és evident que ens empobreix, aprofundeix la divisió social i degrada, encara més, la nostra democràcia.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat