Societat Civil Catalana reclama que es garanteixin els drets i llibertats dels catalans

El president de Societat Civil Catalana, Josep Rosiñol, els vicepresidents de l'entitat, Àlex Ramos, Miriam Tey i Óscar Uceda i el vocal de la Junta Directiva, Manuel Gómez Acosta, s'han reunit aquest dimecres amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, la vicesecretària general de partit, Adriana Lastra, i el secretari d'organització de la formació, José Luis Abalos.

En finalitzar la trobada Rosiñol ha fet una valoració molt positiva i ha explicat que l'entitat li ha traslladat al líder socialista la seva visió sobre la situació política i social que s'està vivint a Catalunya.

El president de l'associació ha assegurat que és "profundament greu que hi hagi una minoria que intenti imposar la seva visió per la força" al conjunt dels catalans, la majoria dels quals "estem en contra de la ruptura”; en relació als últims actes violents realitzats pels CDR, amb "el suport d'Arran i de la CUP", a tot el territori català.

Davant d'aquesta realitat, Rosiñol ha exigit "accions polítiques que garanteixin els drets i les llibertats de tots els catalans" i ha reiterat que a Societat Civil Catalana li preocupa "la fractura social tant identitària com de classe".

A més ha deixat clar, un cop més, que "la creació de marcs de convivència i de concòrdia és més necessària que mai per evitar aquesta ruptura", tenint en compte, entre altres qüestions, que "els CDR volen imposar una visió unívoca de Catalunya” i que tant TV3 com Catalunya Ràdio es dediquen a “blanquejar" i “justificar" les seves accions violentes.

Rosiñol ha assenyalat que aquesta tasca correspon als partits polítics constitucionalistes i que l'entitat no té intenció de suggerir com caldria fer-ho perquè no vol ficar-se en política de partits.

D'altra banda, el president de Societat Civil Catalana ha lamentat que els sindicats UGT i CCOO s'aliïn amb entitats secessionistes com Òmnium Cultural o l'ANC per convocar una manifestació. Considera que "aquests dos sindicats històrics no haurien de participar de manera activa en actes on el seu gran objectiu és la separació de Catalunya de la resta d'Espanya i la generació d'odi entre els catalans". A més ha confirmat que Pedro Sánchez "donarà un cop de mà" a Societat Civil Catalana perquè pugui celebrar una reunió amb els líders d'aquests sindicats a nivell nacional.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat