Societat Civil Catalana presentarà una denúncia davant la Fiscalia contra la presidenta de l'ANC per delicte d'odi i apologia de la violència

L'entitat sosté que les seves declaracions a TV3 aquest dilluns són antidemocràtiques i irresponsables i que ni tan sols representen a una part important de l’independentisme que vol que s'acabi aquesta onada de violència, per part del secessionisme radical, a tot Catalunya

En aquest moment s'està elaborant el text que es presentarà aquest dimecres (demà)

 

La violència s'ha de condemnar sempre de forma contundent i rotunda. És responsabilitat de tots els ciutadans i, especialment, dels representants públics, que han de predicar amb l'exemple. Fa dues setmanes vam observar amb tristesa i indignació com lamentablement el president de la Generalitat, Quim Torra, va trigar tres dies a condemnar la violència, des que es van començar a produir agressions i aldarulls a la via pública per part del secessionisme radical.

No obstant això, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, no només no l'ha condemnat, sinó que ha fet una valoració positiva de la violència secessionista que està havent als carrers de tot Catalunya, en una entrevista que va concedir aquest dilluns al programa 'Els matins de TV3'. Per aquest desgraciat i lamentable motiu, ens veiem en l'obligació de presentar una denúncia aquest dimecres (demà) davant la Fiscalia contra ella per delicte d'odi i apologia de la violència.

La nostra entitat continua treballant per defensar la democràcia a Catalunya i no podem tolerar que hi hagi representants públics, amb influència en certs sectors de l'opinió pública, que es dediquin a pronunciar declaracions antidemocràtiques que puguin córrer el risc de ser interpretades d'una manera incorrecta.

Societat Civil Catalana segueix dedicant tots els seus esforços a fomentar la convivència entre catalans. En aquest sentit estem convençuts que hi ha molts ciutadans independentistes que no estan a favor d'aquesta onada de violència que s'està duent a terme en les últimes setmanes, com s'ha pogut comprovar en diversos vídeos que circulen per les xarxes.

Tothom té dret a pensar i a tenir la ideologia que vulgui, però el que no tolerarem és que es realitzin declaracions que fomentin l'odi i facin apologia de la violència i més si les realitza un representant públic.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat