Societat Civil Catalana patrocina a Espanya una obra de Bernard Henri Lévy basada en la crítica als nacionalismes i populismes i porta a Albert Boadella a Catalunya 15 anys després

Societat Civil Catalana ha presentat aquest dimarts l'obra de teatre "Looking for Europe", en companyia del director de l'espectacle, Bernard Henri Lévy, i d'Albert Boadella, que actuarà en les funcions que es realitzaran a Espanya (el 20 de març a València, el 25 de març a Barcelona i el 26 de març a Madrid).

El president de l'entitat, Josep Ramon Bosch, ha explicat que l'obra de teatre és una crítica a tots els nacionalismes i populismes que hi ha a Europa i que amenacen de trencar la Unió Europea i el sistema democràtic. Per aquest motiu, Bosch ha anunciat que Societat Civil Catalana patrocinarà la gira que es realitzarà per Espanya.

En aquest sentit ha recordat que l'entitat defensa "els valors constitucionals, els principis de fraternitat i llibertat i fomenta la concòrdia", unes idees que coincideixen plenament amb l’esperit de l'obra. A més, ha assenyalat que "no hi ha res més contrari als principis de la Unió Europea que el nacionalisme i més si va de la mà del populisme" i que, tot i que l'obra no va sobre Catalunya, "reflecteix a la perfecció el que està passant aquí".

D'altra banda, ha agraït la seva presència a Lévy i Boadella. Del director francès ha destacat la seva excel·lent formació i la seva gran trajectòria professional i ha destacat la seva capacitat per "albirar que s'està produint una deriva populista el propòsit de la qual és apoderar-se d'Europa" i que aquest és el motiu pel qual ha posat en marxa aquesta obra de teatre, que s'està representant per tot el continent. En relació a Boadella, Bosch ha elogiat el seu talent damunt de l'escenari i ha fet especial èmfasi que "portava 15 anys sense fer declaracions públiques a Catalunya i avui torna de la mà de Societat Civil Catalana". Un fet que "suposa una victòria de la concòrdia i la llibertat enfront del nacionalisme i el populisme".

Boadella, per la seva banda, ha deixat clar que el "règim nacionalista" li "va obligar a anar-se'n", perquè ell i la seva companyia van ser presentats com uns "empestats". No obstant això, ara ha tornat "perquè em dóna la gana" i perquè considera que "el règim ha fracassat" i en aquest moment està "acorralat i sense sortida". El dramaturg està convençut que "ara ja no tenen ni prestigi ni força moral", tot i això ha advertit que els danys col·laterals que ha deixat el Procés són "molt greus", a causa, entre altres qüestions, al fet que "hi ha una gran divisió social i famílies enfrontades".

"Desprogramar una secta és molt complicat, seguirà donant guerra, però des del punt de vista del prestigi això s'ha acabat", ha assegurat. A més ha explicat que posar-se en la pell d'un nacionalista és molt complicat perquè "no trobo arguments i això és el més trist". A més, ha agraït a Bernard Henri Lévy que hagi vingut a Espanya i a Societat Civil Catalana que hagi patrocinat la gira.

Lévy també ha volgut agrair a l'entitat el seu treball per promocionar l'obra, a Boadella per actuar-hi i la presència de Manuel Valls en la roda de premsa, de qui ha destacat la seva trajectòria política. El director de "Looking for Europe" ha assegurat que Barcelona és una ciutat que sempre ha destacat per ser "un espai de convivència" i que el nacionalisme ha destruït aquest "esperit" que la caracteritzava.

A més, ha lamentat profundament que el president de la Generalitat, Joaquim Torra, defensi que el conflicte que hi ha a Catalunya s'hagi de resoldre mitjançant la via eslovena, tenint en compte que "va implicar la mort de moltes persones" i ha afegit que "Europa està sent atacada per partits nacionalistes encoratjats pels que estan interessats en la deconstrucció del continent ".

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat