Societat Civil Catalana participarà al Smithsonian Folklife Festival de Washington dedicat a Catalunya

Societat Civil Catalana estarà present al Smithsonian Folklife Festival de Washington, que aquest any està dedicat a Catalunya. En representació de l'entitat participaran Carlos Silva, llicenciat en història i catedràtic d'anglès, que formarà part del debat "Ateneu and Catalan Renaixença", i Carles Enric, llicenciat en geografia humana i articulista, que serà un dels ponents del debat "Fem poble ".

L'associació considera que el govern de la Generalitat i els líders de l'independentisme estan utilitzant aquest popular i conegut festival per oferir una visió esbiaixada de la situació que es viu a Catalunya. Societat Civil Catalana sosté, per tant, que és imprescindible participar en aquest tipus d'esdeveniments per deixar clar a nivell internacional que la majoria de catalans estan en contra de la secessió i que, com a conseqüència, a Catalunya s'està produint, sobretot, un conflicte entre catalans i no entre Catalunya i Espanya, tal com defensen els independentistes.

A més Societat Civil Catalana té la intenció d'explicar en aquest debat que el gran objectiu de l'entitat és fomentar la convivència i la concòrdia entre els catalans i crear marcs de diàleg per arribar a consensos, sempre i quan es respecti la Constitució, l'Estatut i tot el marc legal.

D'altra banda, l'entitat valora de manera molt positiva la presència del director del festival, Michael Atwood Mason, en els dos debats en els quals participen els representants de Societat Civil Catalana. Una participació que està exclosa del pressupost de l'Institut Ramon Llull, pertanyent a la Generalitat, i que ha estat possible per la intervenció directa de la Institució Smithsonian que acull el Folkfestival.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat