Societat Civil Catalana lliura el premi al Seny a Antonio Tajani

El president de l'entitat, José Rosiñol, agraeix al president del Parlament Europeu que els hagi rebut i assegura que la trobada és una mostra més que Europa està a favor del constitucionalisme, de la democràcia i del respecte a la llei

El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol; i la vicepresidenta de l'entitat, Miriam Tey; han lliurat aquest dimecres el premi al Seny al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani. Tots dos consideren que és una de les persones que reflecteixen els objectius de l'entitat: fomentar la convivència i la concòrdia i establir ponts de diàleg dins el marc legal; li han agraït que els hagi rebut en persona i li han expressat el seu punt de vista sobre la situació que es viu a Catalunya. 

Rosiñol ha assegurat que aquesta trobada "és una mostra més que Europa està a favor del constitucionalisme, de la democràcia i del respecte a la llei" i que, per tant, comparteix els mateixos valors que Societat Civil Catalana. "El senyor Tajani ha defensat aspectes tan bàsics com l'Estat de Dret i la Constitució, que és precisament el que defensa la nostra associació".

A més, ha explicat que Tajani també coincideix amb Societat Civil Catalana a que el que està passant a Catalunya "és un problema entre catalans que s'ha de resoldre en el marc constitucional espanyol"..

D'altra banda, el president de l'entitat, ha volgut traslladar-li la seva procuració pel fet que el president de la Generalitat, Quim Torra, lluny de representar el conjunt de la ciutadania, està fent de "agitador social, donant suport a grups violents que actuen com l'extrema dreta", intentant imposar "per la força” una ideologia. De fet, ha recordat que l'entitat ha demanat la "dimissió immediata" del líder de l'executiu català perquè el seu comportament és "impropi" del càrrec que ostenta. Es tracta d'una preocupació que Antonio Tajani també comparteix, per això "estem d'acord en seguir treballant per defensar l'Estat de Dret".

En relació a la commemoració de la manifestació organitzada el passat 8 d'octubre, Rosiñol ha explicat a Tajani que l'entitat celebrarà un acte festiu aquest diumenge a Hotel Tryp Apolo de Barcelona, ​​amb la intenció que a Catalunya "predomini la convivència i la concòrdia i el respecte a la llei". A més li ha traslladat que en breu l'entitat posarà en marxa el projecte Societat Civil Europea, amb la intenció que "Europa s'impliqui més en la situació que es viu a Catalunya".

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat