Societat Civil Catalana insisteix que el Govern de l’Estat ha d'escoltar les demandes del constitucionalisme català

L'entitat adverteix que Torra únicament desitja negociar els terminis per celebrar un referèndum independentista i que atorgar més autogovern no solucionarà el conflicte social que es viu a Catalunya des de fa anys

 

Societat Civil Catalana assegura que el Govern d'Espanya no ha de confondre Catalunya amb el separatisme. L'entitat recorda que el president de la Generalitat, Quim Torra, ignora als catalans constitucionalistes des que va prometre el càrrec i que el nivell de satisfacció amb la gestió de l'Executiu català no arriba al 2% del total de la població, segons l'última enquesta del CEO (CIS català).

L'associació assegura que el constitucionalisme català també té anhels i reivindicacions sobre el futur de Catalunya que el president de Govern, Pedro Sánchez, hauria d'escoltar. Per aquest motiu, aquest mateix dijous l'entitat li ha sol·licitat per escrit una reunió per analitzar el decàleg de condicions per al diàleg que ha elaborat i que ja ha presentat als líders de PP, Ciutadans i PSC a Catalunya.

Societat Civil Catalana assenyala que la societat catalana porta 40 anys sotmesa al nacionalisme i que ha arribat el moment de treballar en defensa de la convivència i la democràcia. Això és precisament el que no vol l'actual president de la Generalitat, l'únic objectiu del qual és negociar els terminis per a l'organització i celebració d'un referèndum independentista.

A més, assegura que la solució no passa per atorgar més autogovern a la Generalitat, sinó per vertebrar millor la participació de les institucions catalanes en la direcció de l'Estat. Al llarg dels anys s'han anat concedint més competències i la conseqüència ha estat que els líders nacionalistes (ara separatistes) han anat elevant les seves exigències.

Catalunya és una societat plural. Aquesta és la seva realitat i el seu gran segell distintiu. Ajudar a fraccionar encara més la societat i a crear catalans de primer i segon nivell no pot ser en cap cas la solució. Catalunya ha de recuperar aquest esperit de tolerància i convivència dins la diversitat que tant l'ha caracteritzat i que tanta admiració ha generat. Aquest ha de ser el futur de tots els catalans.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat