Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució reclamen als ajuntaments adherits a l'AMI els fons públics que s'han destinat a aquesta entitat

Les dues associacions asseguren que la quantitat rondaria els 22 milions d'euros en total en els darrers 7 anys

D'altra banda, Rosiñol adverteix que l'elecció de Joaquim Torra pot comportar la pèrdua de les institucions autonòmiques de Catalunya

Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució han anunciat aquest divendres que enviaran un requeriment als ajuntaments catalans adherits a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), amb la intenció que aquesta entitat els retorni els fons públics que li han destinat al llarg dels darrers 7 anys, una quantitat que, en total, rondaria els 22 milions d'euros.

El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, assegura que és "vergonyós" que s'estiguin destinant "fons públics" a una entitat que és "privada" i que els està utilitzant de "manera partidista", tenint en compte, entre altres qüestions , que s'estan realitzant "retallades en diferents serveis públics per falta de finançament".

Per la seva banda, el president d'Advocats Catalans per la Constitució, Ramon de Veciana, sosté que l'AMI "està utilitzant aquests recursos per construir la república catalana" i ha recordat que els diners surten de "tots els catalans". En aquest sentit sosté que en el requeriment als ajuntaments i consells comarcals, que es presentarà a curt termini, "no només es requerirà que no es continuï destinant diners públics", sinó que tota la quantitat que s'ha enviat fins ara "sigui retornada a les arques públiques".

De Veciana, ha recordat que l'AMI és una entitat privada i com a tal no té l'obligació de donar comptes a ningú sobre la seva situació financera. Precisament per aquest motiu "resulta intolerable que rebi fons públics per realizar la seva tasca". A més ha deixat clar que aquesta situació "vulnera la llibertat de pensament i de consciència de tots els catalans".

"Correm el risc de perdre les institucions autonòmiques"

D'altra banda, José Rosiñol ha assegurat que a Societat Civil Catalana li preocupa que Catalunya "perdi les seves institucions autonòmiques" després del nomenament de Joaquim Torra com a president de la Generalitat. El president de l'entitat ha deixat clar que aquesta elecció "podria suposar la intervenció de Catalunya" i que això "afecta greument en la reputació i el prestigi de tot el territori".

A més ha assenyalat que resulta demencial que Torra faci creure que Puigdemont segueix sent el president, quan la realitat és que "és un expresident fugit de la justícia". Malgrat aquesta situació, Rosiñol ha explicat que Societat Civil Catalana seguirà fent molt èmfasi en "defensar l'autogovern i l'autonomia".

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat