Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució presenten al·legacions perquè el Tribunal de Comptes investigui les despeses del referèndum il·legal de l’1-O

Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució han presentat aquest dilluns al·legacions davant del Tribunal de Comptes perquè es procedeixi a investigar les despeses que va dur a terme l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el seu equip de govern, en relació a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

A finals de l'any passat,, les dues entitats van presentar una denúncia davant aquest tribunal en considerar que va ser una votació il·legal, tenint en compte que va ser suspesa pel Tribunal Constitucional prèviament. En aquell escrit es reclamaven gairebé 90 milions d'euros als responsables de l'organització d'aquella jornada, que incloïen no només les despeses que comportava celebrar la votació, sinó també tots els costos que van derivar al tractar-se d'una activitat clarament il·legal.

Recentment la Generalitat ha reclamat al Tribunal de Comptes l'arxiu de la causa i Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució han decidit presentar al·legacions en considerar que ha de ser investigada. Sostenen que hi ha irregularitats per haver destinat diners públics per a la celebració d'una votació prèviament suspesa i a més responsabilitzen Puigdemont i a tot el seu equip de govern de les despeses que es van generar des del Govern d'Espanya, principalment per al desplaçament d'agents de policia a Catalunya, per evitar que es fes efectiva aquesta activitat il·legal.

Tal com va passar en el seu moment amb les despeses del 9-N, on el Tribunal de Comptes va condemnar els responsables, Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució consideren que hi ha indicis de la responsabilitat comptable en relació a totes les despeses ocasionades pel referèndum il·legal de l'1-O. Les dues associacions han deixat clar que no tenen cap intenció de judicialitzar la política, però també s'han mostrat molt contundents en la defensa de la democràcia i l'Estat de Dret. Consideren que sense respecte a la llei no pot haver democràcia i que sempre seran inflexibles en el moment en què es produeixi qualsevol vulneració al respecte.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat