Societat Civil Catalana habilita una bústia anònima perquè els funcionaris dels Mossos denunciïn qualsevol pressió que puguin rebre dels seus responsables

D'altra banda, l'entitat ha presentat una ampliació de la denúncia de la despesa del 9N amb la finalitat de destapar els responsables

 

El vicepresident de Societat Civil Catalana, Àlex Ramos; els vocals de la Junta Directiva, Manuel Miró i Xavier Marín; i el secretari general de la sectorial de seguretat i prevenció de l'entitat, Javier Balañá; han presentat aquest divendres un escrit expressant el seu rebuig al recent nomenament de Pere Soler com a nou director dels Mossos d'Esquadra, en base a criteris exclusivament polítics.

Ramos ha explicat que al document també s'anuncia l'activació d'una bústia anònima amb la finalitat que els funcionaris d'aquest cos policial "denunciïn les pressions que puguin rebre dels seus responsables jeràrquics, siguin aquests polítics, o comandaments policials". A més ha afegit que aquesta bústia també podrà ser utilitzada per qualsevol ciutadà que vulgui exposar "les seves queixes o denúncies per qualsevol vulneració de l'Estat de Dret vigent en relació al procés secessionista" i ha anunciat que el mail de la bústia és misderechos@societatcivilcatalana.cat, que estarà actiu des del 25 de juliol, i que el telèfon d'atenció és el 93.624 32 37 en horari laboral de 10 a 14 hores.

 

"No estem en contra dels funcionaris, la responsabilitat ha de recaure sobre els que van ordenar els pagaments"

D'altra banda, Manuel Miró ha explicat que Societat Civil Catalana ha presentat, juntament amb Advocats per la Constitució, una ampliació de la denúncia del pagament del 9N, amb la finalitat de verificar la implicació dels interventors (funcionaris), assenyalats per la Generalitat com a responsables de la consulta que es va realitzar.

No obstant això, Àlex Ramos ha aclarit que l'objectiu de la presentació d'aquesta ampliació és que els funcionaris "puguin manifestar si complien ordres i de part de qui complien aquestes ordres". El vicepresident ha assegurat que l'entitat "de cap manera" vol assenyalar als funcionaris, sinó que el propòsit és que "es puguin expressar amb la finalitat de destapar els veritables responsables".

En aquest sentit Manuel Miró ha afegit que "no estem en contra dels funcionaris, la responsabilitat ha de recaure sobre els que van ordenar els pagaments", és a dir, "volem saber qui va ordenar la despesa del 9N i que assumeixi les conseqüències".

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat