Societat Civil Catalana facilita als catalans la possibilitat de denunciar la presència de símbols independentistes a la via pública

L'entitat reclama la retirada immediata d'estelades, llaços i creus grogues i altres símbols partidistes de la via pública, després de la sentència del TSJC

Per aquest motiu, ha elaborat un requeriment amb el text redactat on només cal incloure les dades personals del denunciant

Societat Civil Catalana exigeix ​​la retirada de la via pública de tots aquells símbols partidistes que representen una reivindicació secessionista que no contempla ni la Constitució, ni l'Estatut de Catalunya i que, a més, la setmana passada el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha prohibit, mitjançant una sentència, per considerar que trenquen amb la neutralitat institucional.

Davant d'aquesta situació, l'entitat ha elaborat un requeriment per tal que els ciutadans que vulguin puguin denunciar la presència d'aquests símbols independentistes en l'espai públic.. En el document estan redactats els motius pels quals es desitja presentar la denúncia a l'ajuntament que correspongui, i només s'ha d'emplenar amb les dades personals del denunciant.

L'entitat considera que, a més de la il·legalitat d'aquests símbols, també generen tensió, ruptura i divisió entre catalans. La via pública ha de ser un espai en el qual regni la convivència, la concòrdia i el respecte i no un escenari perquè s'ho s'apropiïn aquells catalans que volen separar Catalunya d'Espanya, mitjançant l'exhibició d'aquests elements i de proclames com "els carrers de seran sempre nostres".

Cada ciutadà és lliure de defensar la postura política que consideri, però en cap cas aquesta opinió s'ha d'imposar a la resta de la població, inundant la via pública amb símbols que reflecteixen el seu pensament i això és, precisament, el que està passant a tot Catalunya en aquest moment. L'entitat sosté que resulta vergonyós veure com els defensors del secessionisme, els representants del qual es caracteritzen per prendre decisions al marge de la llei, estan ocupant tot l'espai públic amb simbologia separatista. Aquest tipus d'accions tenen com a clar objectiu la imposició de les seves idees, un mètode propi d'un règim totalitari i totalment oposat al que estableix el nostre sistema democràtic.

D'altra banda, Societat Civil Catalana lamenta profundament que l'Associació de Municipis per la Independència hagi fet una crida a no acatar la sentència del TSJC. Es tracta d'una decisió completament irresponsable que contribueix, un cop més, a la desobediència i al foment de la divisió de la societat catalana.

En aquest sentit, l'entitat recorda que el poder judicial és l'òrgan encarregat de vetllar pel compliment d'un marc que legal que ens representa a tots. En aquest sentit, una associació com l'AMI hauria de caracteritzar-se per actuar a favor de la democràcia en comptes de realitzar una incitació constant a la imposició d'idees.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat