Societat Civil Catalana explica a Ada Colau que el seu objectiu és recuperar la convivència i la concòrdia entre catalans

El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol; acompanyat dels vicepresidents, Alex Ramos i Óscar Uceda; i la responsable de Relacions Institucionals, Irene Álvarez; s'ha reunit aquest divendres amb l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, i el regidor de presidència, Eloi Badia.

En finalitzar la trobada Rosiñol ha explicat als mitjans de comunicació que el motiu pel qual l'entitat l’havia sol·licitat és perquè, com ja s'ha anat publicat a través dels lemes de les manifestacions i les declaracions realitzades en els últims mesos, "estem a favor de la convivència, de la concòrdia i del diàleg entre els catalans i amb el conjunt d'espanyols". El president ha assegurat que "volem donar importància i destacar tot allò que ens uneix" per poder reconstruir la fractura social que cal Catalunya i per seguir executant aquest pla d'acció "considerem que és important mantenir trobades amb institucions catalanes com l'Ajuntament de Barcelona".

A més de presentar el projecte de Societat Civil Catalana, la intenció de l'entitat era que també conegués el nou president, nomenat fa un mes, i, d’altar banda, li ha traslladat la seva preocupació per l'impacte econòmic negatiu que està comportant la situació que s'està vivint a Catalunya i li ha demanat a l'alcaldessa que representi a tots els barcelonins.

Premi Manuel Borseta

Rosiñol també ha fet referència al Premi a la Convivència Manuel Broseta que la Fundació Manuel Broseta ha concedit a Societat Civil Catalana. "Rebem amb una enorme satisfacció i alegria aquest reconeixement que simbolitza el treball que hem realitzat des de la nostra fundació el 2014 i que seguirem exercint", ha afirmat.

Madrid, Brussel·les i Washington

En relació a les iniciatives que té previst realitzar l'entitat la setmana que ve, Rosiñol ha explicat que aquest any Societat Civil Catalana celebrarà l'aniversari de la Constitució a Washington i al Parlament Europeu amb un seguit d'actes i conferències "en què destacarem el paper transcendental que ha tingut i té aquesta norma per a la convivència de tots els catalans i del conjunt dels espanyols” i ha anunciat que ell serà present en els actes institucionals que se celebrin a Madrid.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat