Societat Civil Catalana exigeix ​​la dimissió del Govern de la Generalitat per organitzar una jornada antidemocràtica i generar des de fa anys un conflicte social entre catalans sense precedents

Societat Civil Catalana lamenta profundament els esdeveniments succeïts al llarg del dia d'avui i constata que la fractura social provocada per la irresponsable política practicada per la Generalitat s'ha materialitzat en forma de bloquejos per impedir que les forces de seguretat complissin amb una ordre judicial.

L'entitat lamenta la utilització política del cos dels Mossos d'Esquadra que han fet desistiment de les seves obligacions i felicita l'actuació proporcionada del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil en el seu objectiu de restaurar la normalitat democràtica i constitucional de tots els catalans, garantint així la llibertat i els drets de tots els ciutadans de Catalunya.

Societat Civil Catalana assegura que ha arribat el moment d'obrir una nova etapa a Catalunya. Una etapa en què regni la concòrdia, la solidaritat, el diàleg i la convivència entre els catalans, una nova era en què predomini el 'seny' i es deixi de banda la' rauxa' separatista que posa en risc l'estabilitat social, ens aboca cap a la ignomínia i ens allunya del projecte comú europeu.

De la mateixa manera, Societat Civil Catalana exigeix ​​al Govern i la resta d'institucions de l'Estat que apliquin les mesures necessàries per a corregir l'anòmala situació actual, i que garanteixi que Catalunya segueixi sent un espai de concòrdia, convivència i tolerància, en el qual els drets de la ciutadania estiguin garantits.

L'entitat sosté que tots els catalans portem vivint uns anys carregats de tensió i de conflicte entre companys, amics i fins i tot famílies i que aquesta etapa ha d'acabar avui.

Per a això és imprescindible que els promotors d'aquesta menyspreable situació afavorida des dels poders públics catalans, quedin apartats de la política indefinidament, començant per l'actual president de la Generalitat i principal representant de l'Estat a Catalunya, Carles Puigdemont, i el líder d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, així com tots els actuals membres del Govern de la Generalitat.

Ells són els principals responsables de la situació que s'ha viscut fins ara i de la trista jornada que s'ha produït durant tot el dia d'avui. Han oblidat que cap ciutadà està exempt del compliment de la llei ni està per sobre de cap altre ciutadà i a més han oblidat que un representant polític té l'obligació de donar exemple a la resta de la població respectant i fent respectar l'ordenament jurídic.

L'associació també lamenta profundament el paper que finalment han decidit exercir els responsables polítics dels Mossos d'Esquadra. Societat Civil Catalana recorda que aquest cos policial té la màxima obligació de complir i de fer complir la llei i, tenint en compte que l'entitat reconeix que no tots els agents han estat d'acord amb ser còmplices d'aquesta actitud que es troba a les antípodes del que hauria de ser el seu ofici, també reclama la dimissió o cessament immediat dels seus dirigents.

L'Executiu català, amb Puigdemont i Junqueras al capdavant, no només no ha aconseguit imposar la seva llei de manera unilateral, sinó que ni tan sols ha aconseguit el seu propòsit de confondre Europa amb un discurs mentider basat en convèncer que hi ha una àmplia majoria secessionista a Catalunya.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat