INTERNACIONAL  · ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Societat Civil Catalana dóna suport als actes de l'orgull gai celebrats a Madrid

L'entitat assegura que les diferències no justifiquen fronteres ni discriminacions

Societat Civil Catalana va néixer com una plataforma ciutadana de Catalunya que, des de diferents posicions ideològiques, defensàvem -enfront del secesionisme- un projecte d'unió, d'integració i de convivència en la diversitat. La tolerància i la no exclusió de cap conciutadà d'Espanya, sigui per motius de residència, de llengua, de situació econòmica o d'ideologia, és una de les nostres senyes d'identitat.

I una manifestació d'aquest respecte pel pluralisme i d'aquesta capacitat integradora de la societat espanyola és la comprensió i el reconeixement de les diferents orientacions sexuals, en què el nostre país ha estat legalment pioner a nivell internacional.

Igual que lluitem per la igualtat de tots els ciutadans d'Espanya, sense exclusions i sense que els sentiments justifiquin aixecar fronteres ni retallar drets, creiem en la igualtat de tots els homes i dones amb independència de la seva orientació sexual.

Som proactius en el nostre compromís per l'Estat de dret, la igualtat davant la llei i els drets de les persones. També rebutgem l'uniformisme lingüístic o el menyspreu cap a altres comunitats d'Espanya, a les que sovint el sector nacionalista català es refereix a elles amb comentaris supremacistes. Això ens aboca a mostrar el nostre respecte i simpatia amb aquells que han sofert, i als que encara segueixen patint la discriminació i el rebuig.

Espanya és un destí preferit per aquells homes i dones que són repudiats o perseguits en els seus països d'origen per la seva orientació sexual. Aquesta dada és una manifestació clara de com el nostre país és reconegut internacionalment pel seu respecte cap a les diverses opcions afectives i sexuals, parcel·les que integren l'espai privat de llibertat de cada persona.

Celebrem el paper de Madrid com a seu mundial de l'orgull gai (World Pride) i com a imatge d'una Espanya moderna i avançada en la defensa de la igualtat de drets i en el suport a una comunitat històricament postergada, com és el col·lectiu LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals).

Saludem des de Catalunya a tots els que treballen per la diversitat i el pluralisme, perquè les diferències (sexuals, lingüístiques, econòmiques ...) no justifiquen ni les fronteres ni les discriminacions. El nostre projecte, de concòrdia i de respecte, entronca amb el de tots aquells que tracten d'incrementar drets i no de suprimir-los.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat