Societat Civil Catalana demana al Govern d’Espanya que no confongui Catalunya amb el nacionalisme

 

El president de l'entitat, Fernando Sánchez Costa, assegura que ha arribat el moment de donar veu als constitucionalistes catalans, que porten 40 anys sent invisibles

 

Societat Civil Catalana s'ha reunit aquest divendres amb el PSC a la seu la formació. L'entitat ha estat representada pel president, Fernando Sánchez Costa, els vicepresidents, Àlex Ramos i Javier Marín, i els vocals Sandra Tirado, Manuel Miró, Ángela Herrero i David Gómez, que han estat amb el primer secretari, Miquel Iceta, i Eva Granados.

Un top acabada la reunió, Sánchez Costa, tal com va fer en les reunions que va mantenir fa uns dies amb el Partit Popular i Ciutadans, ha realitzat una valoració positiva de la trobada i els ha agraït la seva recepció per exposar el decàleg de condicions del constitucionalisme català que ha elaborat l'entitat i els ha lliurat, de cara a qualsevol negociació sobre el futur de Catalunya que es pugui produir.

A més, ha assegurat que el Govern d'Espanya no ha de confondre Catalunya amb el nacionalisme, tal com ha passat amb executius anteriors. El president de Societat Civil Catalana ha deixat clar que "ha arribat el moment de donar veu als constitucionalistes catalans", que porten 40 anys sent "invisibles". "El futur l'hem de construir entre tots i en cap cas pot quedar en mans d'aquells que volen trencar la nostra terra", ha afirmat.

Concretament, en relació a la taula bilateral entre PSOE i ERC, Sánchez Costa ha recordat que Societat Civil Catalana estarà a favor del diàleg sempre que es produeixi dins del respecte a la llei, i que no està d'acord en com està plantejat: "hi ha altres espais com les pròpies ponències o taules dins de l'congrés i el senat per discutir entre tots el futur". De fet, ha afegit que qualsevol tipus de negociació hauria d'esperar a la celebració d'eleccions.

Finalment, també ha fet una crida a la participació constitucionalista en les pròximes eleccions catalanes. Sánchez Costa ha recordat que l'independentisme ja ha advertit que tornarà a intentar convertir Catalunya en un Estat propi, de manera que cal "acudir de manera massiva a les urnes". En aquest sentit, ha afegit que a Catalunya no hi ha govern perquè "Torra no ha exercit de president, sinó d'activista" i és "imprescindible obrir una nova etapa completament diferent com més aviat millor".

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat