Societat Civil Catalana considera alarmant l'aposta del director dels Mossos de saltar-se la Llei

Societat Civil Catalana assegura que la finalitat del cos dels Mossos d'Esquadra és garantir el compliment del marc legal i, per tant, els drets i llibertats de tots els ciutadans. Per aquest motiu l'entitat expressa la seva profunda preocupació i repulsa davant les recents declaracions del director del cos policial català, Pere Soler, en què assegura que la Constitució no representa el seu límit jurídic, la qual cosa a més de ser una falsedat jurídica és una alarmant anomalia democràtica.

L'associació recorda que la Carta Magna és la norma de la qual emanen els drets i deures de tots els espanyols pel que els Mossos no són ni poden ser una excepció. El simple fet de plantejar que poden saltar-se la llei suposa una imprudència i una irresponsabilitat impròpia de les democràcies del nostre entorn.

Davant d'aquest escenari, Societat Civil Catalana reclama a l'Estat especial atenció davant aquest tipus de declaracions ja que vulneren l'Estat de Dret i les llibertats de tots els catalans, prengui nota de les paraules que està pronunciant el director dels Mossos des del moment en què va passar a ocupar aquest càrrec i actuï amb la màxima contundència.

És inadmissible que una persona amb un càrrec de responsabilitat sobre cossos de seguretat alimenti possibles escenaris que amenacin la seguretat i puguin provocar violència de conseqüències imprevisibles.

A més, l'entitat reitera que la majoria de catalans no són secessionistes i el cos dels Mossos d'Esquadra ha d'estar al servei del conjunt de la ciutadania, fent complir el marc legal que ens hem atorgat. L'associació alerta que hi ha una clara intenció d'instrumentalitzar políticament un cos policial que ha de regir sobre el principi de legalitat, instrumentalització que posa en una falsa disjuntiva als professionals dels Mossos d'Esquadra, la immensa majoria dels quals exigeix ​​poder dur a terme la seva tasca sense estar sotmesos a pressions polítiques per part del secessionisme.

Les declaracions del director dels Mossos es troben a les antípodes d'un sistema democràtic, raó per la qual Societat Civil Catalana recorda que ha activat, des de fa uns dies, una bústia anònima (el mail de la qual és misderechos@societatcivilcatalana.cat, i el seu telèfon d'atenció és el 93.624 32 37 en horari laboral de 10 a 14 hores) amb la finalitat que els funcionaris d'aquest cos policial denunciïn les pressions que puguin rebre dels seus responsables jeràrquics, siguin aquests polítics, o comandaments policials. Una bústia que també pot ser utilitzada per qualsevol ciutadà que vulgui exposar les seves queixes o denúncies per qualsevol vulneració de l'Estat de Dret vigent en relació al procés secessionista.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat