Societat Civil Catalana condemna l'intent d'agressió amb porres als joves de l'entitat a la UAB

L'entitat considera inadmissible que també s'hagin arrencat alguns cartells de l'entitat en els quals hi havia escrit un missatge a favor de fomentar la convivència

Societat Civil Catalana condemna una vegada més que la llibertat d'expressió es vegi coartada de nou als joves de l'entitat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquest col·lectiu ha instal·lat una carpa al campus de la universitat per informar sobre l'acte que realitzarà aquest dimarts i poc després ha aparegut un grup de joves que s'ha dedicat a arrencar cartells de Societat Civil Catalana en què es podia llegir 'M'agrada quan som, quan ens respectem. Aixi. En la diversitat’ ('Me gusta cuando somos, cuando nos respetamos. Así. En la diversidad’). Una hora més tard ha aparegut un grup de radicals encaputxats amb porres a la mà disposats a agredir els qui es trobaven a la carpa. Afortunadament la seguretat de la universitat ha impedit que aquest fet lamentable es produís.

No es tracta d'un fet aïllat. Els joves de Societat Civil Catalana a la UAB porten anys suportant l'assetjament d'un altre col·lectiu que no tolera a aquells que pensen diferent. Aquests lamentables incidents no s'han de seguir produint de forma impune, ja que són impropis d'un sistema democràtic com el nostre.

Els atacs al nostre col·lectiu de joves són propis de règims dictatorials, en els quals preval la imposició d'idees. No obstant això, l'entitat adverteix que no desistirà en el seu afany de seguir treballant per fomentar la convivència i la concòrdia i que es respecti la Constitució, l'Estatut de Catalunya i tot el marc legal.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat