Societat Civil Catalana condemna l'agressió física al secretari de l'agrupació de l'entitat a Lleida

Oriol Casanovas, secretari de l'agrupació territorial de Societat Civil Catalana a Lleida, ha patit una agressió física aquest dijous en aquesta ciutat. A les 12:30h de la tarda es trobava al carrer major repartint uns flyers d'un restaurant i just en aquell moment l'agressor li ha agafat pel coll, sense que s'adonés perquè estava d'esquena a ell, i li ha agredit físicament donant-li una bufetada amb la mà oberta a la cara. Just a continuació l'agressor li ha amenaçat dient-li que vagi amb compte perquè hi ha més gent que sap qui és i el que fa.

En aquest moment, està denunciant el que ha passat davant els Mossos i sol·licitarà les imatges dels fets que han quedat registrades en dues càmeres públiques de la zona.

Societat Civil Catalana expressa la seva més profunda condemna per aquest fet tan lamentable que mai hauria de produir-se i menys en democràcia. L'entitat considera que aquest episodi desgraciat és una altra conseqüència més del clima de tensió i fractura entre els ciutadans que es viu a tot Catalunya. Per aquest motiu, torna a fer una crida a la responsabilitat, a la neutralitat institucional i al fet que s'impulsin polítiques que afavoreixin la convivència i la tolerància dins de la diversitat ideològica.

El fet que els governs secessionistes catalans no representin al conjunt de la ciutadania i realitzin accions l'objectiu de les quals és imposar la seva forma de pensar, eleva considerablement les probabilitats que es donin situacions com la que ha patit el secretari de l'entitat a Lleida. Es tracta manera d'actuar pròpia de règims totalitaris en els quals no es tolera la llibertat de pensament i que, per tant, cal eradicar el més aviat possible.

Societat Civil Catalana no desistirà en el seu afany de seguir treballant per recuperar aquest esperit de defensa de la pluralitat i de convivència i tolerància, que tradicionalment ha caracteritzat la societat catalana, i realitzarà les accions que consideri oportunes per aconseguir que es respecti el marc legal que fa possible la democràcia.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat