Societat Civil Catalana commemorarà la manifestació del 8-O amb un acte el 7 d'octubre a l'Hotel Tryp Apolo

El president de l'entitat, José Rosiñol, exigeix ​​a Quim Torra que dimiteixi i que es convoquin eleccions per haver manifestat el seu suport als CDR

El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, acompanyat pels vicepresidents, Miriam Tey, i Álex Ramos, i el coordinador de l'agrupació de joves de l'entitat, Fernando Carrera, ha explicat aquest dimarts que l'entitat commemorarà la manifestació que va convocar el 8 d'octubre del any passat amb un acte el proper diumenge, dia 7 d'octubre, a les 12 del matí, a l'Hotel Tryp Apolo de Barcelona.

Rosiñol ha explicat que serà un acte "festiu" i que comptarà amb la participació d'un grup d'experts, els noms dels quals es revelaran aquest dijous, que analitzaran "tot el que es va viure l'any passat i el que no pot passar en el futur" . El president de Societat Civil Catalana ha reiterat que l'entitat segueix treballant per "fomentar la convivència i la concòrdia entre els catalans" i el diàleg sempre que es respecti el marc legal establert i que amb aquesta intenció "volem celebrar aquest acte".

D'altra banda, ha deixat clar que Quim Torra ha de "dimitir" i s'han de convocar eleccions a Catalunya, després d'haver donat suport i avalat públicament l'acció dels CDR. Rosiñol ha assegurat que "no pot ser que el president de la Generalitat no representi a tots els catalans” i doni suport a aquest col·lectiu que es caracteritza per assolir els seus objectius per la força. "Encoratjar a aquests grups violents i que actuen com l'extrema dreta ens porta a un escenari molt preocupant", ha sentenciat.

A més ha deixat clar que els CDR estan "posant en perill l'autogovern de Catalunya". L'exigència de Societat Civil Catalana és que es respecti la llei, per aquest motiu l'entitat "respecta qualsevol ideologia política, sempre que es defensi dins el marc constitucional".

En relació als Mossos d'Esquadra, Rosiñol ha deixat clar que l'entitat defensa a tots els agents del cos policial, però considera que "els seus dirigents polítics no estan complint amb les seves obligacions", pel que fa a "la garantia de la seguretat pública, la lliure circulació, la llibertat de manifestació i la llibertat d'expressió ", tal com es va comprovar en les manifestacions de Jusapol i Parlem Espanyol.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat