Societat Civil Catalana canvia el nom del carrer Sabino Arana per Rosa Parks

Josep Ramon Bosch ha anunciat que la setmana que ve l’entitat presentarà una denúncia contra Torra per haver-se negat a retirar els símbols partidistes de la Generalitat

A més, en relació a la manifestació secessionista que es celebrarà aquest dissabte, ha assenyalat que Madrid és una ciutat oberta en la qual ningú pregunta d'on ets

Societat Civil Catalana ha col·locat aquest dissabte un cartell amb el nom de Rosa Parks just a sobre d'un dels rètols que indiquen el nom del carrer Sabino Arana. El president de l'entitat, Josep Ramon Bosch, ha deixat clar que el nom d'aquest líder del nacionalisme basc ha de "desaparèixer de Catalunya i de Barcelona" per les seves declaracions "masclistes, misògines i racistes".

Així mateix, ha reclamat que la persona més indicada per substituir el nom d'aquesta via de Barcelona és el de Rosa Parks, una dona que es va convertir en "una de les grans defensores dels drets civils als Estats Units", i ha anunciat que la associació traslladarà aquesta petició als tots els partits polítics.

A més ha comparat a Arana amb Pujol o Junqueras perquè també han pronunciat declaracions supremacistes i ha reclamat la màxima contundència contra aquest hate speech (discurs de l'odi), un discurs antidemocràtic que no ha de quedar impune.

Llaços grocs

D'altra banda, Bosch ha anunciat que la setmana vinent Societat Civil Catalana presentarà una querella a fiscalia per exigir de forma immediata la retirada de tots els símbols partidistes de la Generalitat, tal com exigeix ​​la Junta Electoral Central. L'escrit estarà dirigit contra el president de l'Executiu català, Quim Torra, i contra tots els responsables d'aquest acte de desobediència.

El president de Societat Civil Catalana ha expressat amb contundència que "a partir d'ara no permetrem ni una més, s'ha acabat, cal entendre que la legalitat s'ha de complir i qui no ho entengui se les veurà amb la justícia". En aquest sentit, ha explicat que Societat Civil Catalana no està per "judicialitzar res" i que creu en "la llibertat d'expressió", però "en cap cas permetrà que ningú se salti la legalitat".

Manifestació a Madrid

En relació a la manifestació independentista que tindrà lloc aquest dissabte a Madrid, Bosch ha destacat que en aquesta ciutat "ningú et pregunta d'on ets, no com a Catalunya que sí que es fa". A més ha demanat que es manifestin amb tranquil·litat i de forma pacífica com ha de ser en democràcia.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat