Societat Civil Catalana assegura que Quim Torra ha descartat la via del diàleg

Societat Civil Catalana considera que el president de la Generalitat, Quim Torra, no té cap voluntat d'arribar a cap tipus d'acord amb el Govern. La seva proposta de mantenir oberta la porta del diàleg amb l'Executiu no és més que una cortina de fum per seguir duent a terme els seus plans de forma unilateral.

Els fets demostren que el líder de l'Executiu català i també un dels màxims representants del secessionisme està permetent i participant en la monopolització dels objectius del separatisme a tot el territori català.

La tensió entre catalans va en augment i Quim Torra no ha fet cap gest amb la intenció de trencar amb aquesta dinàmica i, per tant, de fomentar la convivència. El discurs que va pronunciar aquest dimarts al Teatre Nacional de Catalunya només aprofundeix aquesta espiral cap discòrdia i l'anomia social.

La intervenció va servir perquè deixés clar a tota la població catalana que no tenia cap intenció de donar ni un pas enrere i que estava disposat a materialitzar el seu full de ruta separatista. No hi va haver novetats en el seu discurs, res que fes sospitar que intentaria resoldre democràticament la situació que es viu a Catalunya.

Torra segueix decidit a no exercir les responsabilitats que exigeix ​​el càrrec que ocupa, com la de representar el conjunt de la ciutadania. És evident que per molt que parli de 'diàleg', en aquest moment no ho contempla com una opció real i que només per interès fa al·lusió a aquest terme.

A més, en equiparar la causa independentista a grans personatges històrics com Luther King o Mandela i en comparar la situació de Catalunya amb la de pobles que viuen situacions molt dures, el president demostra o bé la incapacitat per llegir amb realisme el context català o bé una clara banalització de l'actuació d'aquests personatges i de la situació dels pobles que cita.

L'entitat està convençuda que, un cop més, l'Estat democràtic de dret s'imposarà a tot intent de desestabilitzar-lo. Per a això segueix sent molt important la unitat de tots aquells que defensen el nostre marc comú de convivència. En aquest sentit, Societat Civil Catalana demana al Govern de l'Estat que estigui especialment atent a tots els moviments que es realitzen des del govern de la Generalitat.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat