Societat Civil Catalana assegura que l'únic relator vàlid és la Constitució i recorda que els partits secessionistes ni tan sols representen a la majoria dels catalans

Societat Civil Catalana assegura que la figura d'un relator encarregat d'intervenir en les reunions entre PSOE i Podemos i els partits secessionistes només comporta més enfrontament i divisió entre els catalans. L'entitat recorda que la majoria del poble català vol continuar formant part d'Espanya i no se sent identificada amb el discurs rupturista dels partits independentistes catalans.

L'associació sosté que qualsevol proposta de diàleg per resoldre el conflicte actual requereix el màxim respecte a l'Estat de Dret i la màxima predisposició a trobar una sortida que pugui satisfer a la immensa majoria.

En una democràcia constitucional com la nostra la mediació als problemes polítics està perfectament establerta. La Constitució i les lleis democràtiques són l'instrument de mediació que ens hem donat entre tots per afrontar els desacords polítics i socials.

La llera normal del diàleg són les institucions democràtiques i aquestes tenen establerts els seus mecanismes de diàleg polític i reforma. El més adequat seria, per tant, un ampli diàleg serè i constructiu en el si de la Comissió Constitucional del Congrés dels diputats, tal com van promoure els partits constitucionalistes a la tardor de 2017, perquè l'única tutela possible al diàleg és el de la sobirania nacional. De fet, podria tenir sentit compaginar aquest debat polític serè al Congrés amb una comissió política al Parlament català per abordar entre tots la crisi política que travessem.

D'altra banda, l'entitat defensa que ha arribat el moment de fomentar la convivència, la concòrdia i l'entesa entre els catalans impulsant mesures que respectin l'Estatut de Catalunya, la Constitució i tot el marc legal. El mètode, per tant, establert per abordar aquesta situació no és el més adequat i les forces polítiques secessionistes no compleixen amb els requisits indispensables per abordar aquest conflicte.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat