Societat Civil Catalana assegura que la sentència reafirma el seu respecte escrupolós als drets fonamentals i als principis democràtics

L'entitat lamenta ser objecte de persecució per part del nacionalisme mitjançant estigmatitzacions absurdes
A més rebutja el fet que la immunitat parlamentària hagi estat utilitzada per eludir la responsabilitat derivada de la vulneració del dret a l'honor de l'associació

El Jutjat de Primera Instància núm. 41 de Barcelona, en la Sentència de 5 de gener de 2019, ha acollit íntegrament la demanda presentada per Societat Civil Catalana (SCC) en la qual demanava que es condemnés als signants d'un manifest que atempti contra l'honor de l'entitat. Als demandats no solament se'ls prohibeix que imputin a l’associació conductes idèntiques o similars a les que es recollien en aquest manifest, sinó que també han de publicar a costa seva al diari "La Vanguardia" l'encapçalament i la decisió de la sentència, indemnitzar amb 15.000 euros a SCC i pagar les costes del judici.

El 30 d'octubre de 2015 es difonia un manifest en el qual es vinculava a SCC amb la defensa dels crims contra la humanitat, el nazisme i el franquisme.

La sentència afirma que no s'aprecia "que hi hagi cap prova que permeti afirmar que SCC defensa els crims contra la humanitat, del nazisme i el franquisme; o que fa exaltació del nazisme i del franquisme ".

Els signants del manifest incloïen a "Comissió de la dignitat", "Amical de Mauthausen i Altres camps i de Totes els víctimes del nazisme d'Espanya"; SOS Racisme de Catalunya"; "Fundació Privada Congrés de Cultura Catalana", "Fundació Catalunya. Fons per a la defensa de l'drets de l’Catalans" i al Sr. Marcus Pucnik, tots ells condemnats d'acord amb el que s'acaba d'indicar.

Entre els signants del manifest es trobaven també Josep Maria Terricabres, Ernest Maragall, Ramon Tremosa, Jordi Sebastià, Josu Juaristi i Lidia Senra; eurodiputats en el moment de la signatura del manifest i de la presentació de la demanda. Tots ells van ser també demandats per SCC, però van al·legar la seva immunitat parlamentària per ser exclosos del procés; al·legació que va ser atesa pels tribunals de tal manera que tot i haver signat el manifest no són finalment condemnats per causa de la immunitat.

Cridem l'atenció sobre el fet que la immunitat parlamentària hagi estat utilitzada per eludir la responsabilitat derivada de la vulneració del dret a l'honor de SCC. El recurs a aquesta immunitat per eludir la responsabilitat pels propis actes, buscant un privilegi respecte a la resta dels signants del manifest, és incompatible amb la dignitat d'un representant electe i pot danyar la de la institució en la qual participa.

SCC ha estat objecte d'un assetjament permanent per part del nacionalisme. L’entitat respecta escrupolosament els drets fonamentals i els principis democràtics, i des d'aquests principis s'oposa radicalment al nacionalisme. La pretensió d'evitar el debat amb SCC mitjançant la seva estigmatització és absurda, manca totalment de fonament i només s'explica per l'intent nacionalista d'ubicar en l'extrema dreta a tot aquell que qüestioni els seus plantejaments.

La sentència de 5 de gener de 2019 confirma que no hi ha base per acusar SCC de comportaments contraris als principis democràtics. L’entitat continuarà defensant la seva dignitat, que és la de tots els que comparteixen els seus valors i ideals.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat