Societat Civil Catalana assegura que la Llei de Transitorietat és una presa de pèl per a tots els catalans

Societat Civil Catalana assegura que és inacceptable que el govern de la Generalitat i els partits secessionistes continuïn actuant al marge de la llei. La presentació de la Llei de Transitorietat Jurídica és un despropòsit a nivell de dret internacional que l'únic que aconseguirà, en el cas que s'aprovi fugaçment abans de la més que probable anul·lació per part del Tribunal Constitucional, és generar més divisió entre els catalans.

Es tracta d'una norma, per tant, contrària a la convivència i l'esperit de concòrdia que hauria de regnar a Catalunya, on ja ha quedat demostrat en les últimes eleccions i sondejos que no hi ha pensament únic. Tot i això, l'Executiu català segueix entestat a representar només a una part de la ciutadania i no a la majoria de la societat catalana, i a més ho fa recolzant-se en la CUP, un partit polític antisistema, antieuropeu i populista que es va arribar a plantejar no acudir a la manifestació contra el terrorisme celebrada el passat dissabte.

La Llei de Transitorietat pretén, d'altra banda, anul·lar les inhabilitacions d'Artur Mas, Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau, per la consulta del 9N. És a dir, aquesta norma no només trenca amb la legalitat vigent, sinó que un dels seus objectius és alliberar representants polítics dels seus respectius processos judicials per haver comès una il·legalitat.

Davant l'escenari que s'acosta, Societat Civil Catalana reclama a l'Estat que actuï amb la màxima contundència perquè els plans secessionistes de la Generalitat no s'arribin a materialitzar i s'acabi imposant el que estableix la Constitució i les lleis.

L'entitat sosté que el Govern de l'Estat ha de protegir els drets i llibertats dels catalans i davant aquesta presa de pèl a la democràcia i al conjunt del poble català amb més motiu.

En aquest sentit, Societat Civil Catalana reitera que el full de ruta secessionista impulsat per l'Executiu català no és la solució a la situació que s'està vivint a Catalunya, sinó que agreuja encara més el problema i l'associació ha deixat clar, un cop més, que seguirà treballant amb la mateixa obstinació i motivació de sempre per aconseguir que es reconegui la realitat social que hi ha a Catalunya, en la qual la majoria de catalans no són independentistes, no només en la resta d'Espanya sinó en el conjunt d'Europa.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat