Societat Civil Catalana assegura que la Generalitat està començant a assenyalar i a perseguir públicament als catalans que no comparteixen els seus objectius polítics

El president de l'entitat, José Rosiñol, assenyala que el llenguatge de Quim Torra porta a Catalunya cap a "escenaris preocupants", en utilitzar als Mossos per reprimir la dissidència en comptes de fer ús d'ells per reconstruir la fractura social

Societat Civil Catalana està especialment preocupada per la forma cada vegada més irresponsable d'actuar del govern de la Generalitat. Lluny d'exercir les funcions pròpies d'aquesta institució, com representar el conjunt de la ciutadania catalana, s'està dedicant a ficar cada vegada més llenya al foc i a generar encara més tensió social.

Frases com la del president Quim Torra que parla d'atacar a l'Estat o fets com la possibilitat de multar ciutadans per treure llaços grocs de la via pública, demostren que els representants de l'Executiu català no tenen cap interès a advocar per la pau, i que tota intenció per part seva de construir ponts de diàleg no deixa de ser una cortina de fum per generar confusió en l'opinió pública.

Aquests últims esdeveniments posen de manifest que estan disposats a arribar al seu objectiu a qualsevol preu. El president de l'entitat, José Rosiñol, assegura que quan el president de la Generalitat utilitza termes com "atacar" i no parla de "conviure", està portant a tota Catalunya cap a "escenaris preocupants". A més, sosté que utilitzar els Mossos d'Esquadra per "reprimir la dissidència" en comptes d'utilitzar al cos policial per "reconstruir la fractura social", és un "hàbit propi de populismes".

Davant aquesta greu realitat i la tendència que indica que cada vegada està anant a pitjor, Societat Civil Catalana seguirà estant molt atenta a totes les declaracions i accions que realitzi el govern de la Generalitat per dur a terme, en el cas que la situació ho requereixi, les accions judicials oportunes o la convocatòria de mobilitzacions que siguin necessàries per exigir que es treballi a favor de la convivència i la concòrdia i que es respecti la Constitució, l'Estatut de Catalunya i tot el marc legal de la nostra democràcia.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat