Societat Civil Catalana aprova el seu nou pla estratègic amb el suport del 97% dels socis

Societat Civil Catalana va aprovar el seu pla estratègic en l'assemblea celebrada el passat divendres, gràcies als vots a favor del 97% dels socis. Durant la jornada es va realitzar un intens debat en el qual es van presentar 181 esmenes i va concloure amb un ampli consens que és essencial per afrontar aquesta nova etapa.

L'entitat continuarà treballant amb l'objectiu de fomentar la convivència i la concòrdia a Catalunya. Considera que és fonamental la contribució a rebaixar l'exasperació i tensió emocional, mitjançant un relat conciliador en defensa de l'Estat de Dret i al seu torn ferm i inflexible davant la vulneració de la llei. Un missatge dirigit a tots els catalans, incloent a tots aquells que s'han cregut les mentides dels líders del secessionisme, als quals l'associació reclama que tornin a la legalitat democràtica.

A més, Societat Civil Catalana actuarà de forma contundent en la defensa de la neutralitat de l'espai públic, on, igual que en matèria educativa, reclama que es faci el mateix ús de les dues llengües oficials a Catalunya.

L'entitat també impulsarà una Plataforma d'Afectats pel Procés per, entre altres qüestions, donar veu i expressar les demandes dels catalans no-nacionalistes, tantes vegades silenciats i invisibilitzats; i reclamarà una nova llei electoral a Catalunya que no discrimini els catalans a favor de la permanència a Espanya.

D'altra banda, Societat Civil Catalana defensa que de cara a aquest 2019 també és fonamental reforçar i ampliar la seva estructura interna, ampliant el nombre de socis i la seva participació.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat