Sentència del Tribunal de Comptes en relació a les despeses del 9N

Aquest dilluns 12 de novembre es va donar a conèixer la sentència per la qual el Tribunal de Comptes condemna a Artur Mas i als 'exconsellers' Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau a retornar 4,9 milions d'euros de fons públics gastats en la consulta sobiranista del 9-N del 2014.

Veure enllaços a la notícia:
ABC
El Periódico
La Razón

Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució asseguren que la sentència del Tribunal de Comptes en relació a les despeses del 9N confirma que l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i els exconsellers, Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs van actuar de forma totalment irresponsable, en vulnerar no només el marc legal, sinó pretendre que la despesa generada el tinguessin suportar tots els ciutadans en detriment dels serveis públics.

Les dues entitats defensen que correspon als tribunals, com a poder de l'Estat, vetllar pel compliment de la legalitat i de la destinació dels cabals públics, decisions que sempre respectaran i acataran. En aquest cas, el Tribunal de Comptes ha confirmat, a través de la sentència, que Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució tenien arguments no només per presentar la denúncia, sinó per demanar el reintegrament de les despeses de la convocatòria del 9N a qui ho van convocar il·legalment.

En aquest sentit, han deixat clar que la decisió que van prendre no va ser motivada per discrepàncies polítiques, sinó per la vulneració de la legalitat. A més sostenen que aquesta sentència ha de servir perquè els polítics secessionistes recordin que han de donar exemple de civisme i de respecte a l'Estatut de Catalunya, la Constitució i tot el marc legal a tots els ciutadans.

De fet, les dues entitats adverteixen que si l'actual govern de la Generalitat decideix conculcar els drets dels catalans i actuar al marge de la llei, tornaran a realitzar totes les accions legals que corresponguin.


Per dur a terme aquesta acció i moltes altres necessitem la teva ajuda i col·laboració, perquè volem seguir defensant la causa de la convivència i exigint respecte a l'Estat de Dret. Som una entitat sense ànim de lucre, gràcies a donacions com la teva podrem continuar endavant.
Seguirem treballant intensament i esperem seguir comptant amb la teva confiança.

AJUDA'NS A CONTINUAR

 

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat